Witam mnie tez pokazuje 8 l.a według przejechanych kilometrów się nie zgadza ,
Printable View
Witam mnie tez pokazuje 8 l.a według przejechanych kilometrów się nie zgadza ,
Rozumiem, że na niekorzyść :)Cytat:
Napisał peteja_43
chyba 7 mu nie pali :D
Mi 166 3,0V6 pali:
-miasto 15l.(muskajac pedal gazu)
-miasto 16-18l.(juz z lekkim szalenstwem)
-trasa 8,5l.(jazda baaardzo spokojna tak 70-100km/h)
-trasa 10-11l.(juz bez oszczedzania 100-140km/h)
Srednio komp pokazuje 11,5l.
Teraz mam LPG takze te wartosci lekko wzrosna ale nie odczywam strasznej roznicy na spalaniu.
Hej,
Potwierdzam to co napisali Kmito i Areks. Spalanie wg. kompa raczej zgodne z rzeczywistością.
I wszystko jasne. Zwiększone spalanie spowodowane jest uszkodzoną sondą lambda. Do wymiany i po sprawie. Powinno wrócić do wartości wskazywanych przez ICS.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
witamCytat:
Napisał ozzy
odswiezam temat poniewaz jak sadze mam podobny problem..
Zaczelo sie dwa tygodnie temu tak..trasa UK polska wszystko ok.W polsce zmuszony zostalem zatankowac na podrzednej stacji,nie duzo aby sie dokulac do firmowki ale zawsze.Do domku dotarlem bez problemu.Na drugi dzien odpalam autko i wywala blad-zolta kontrolka silnika-autko jedzie bez problemu,zadnego trybu awaryjnego,tylko kontrolka na desce.Caly dzien tak jezdzilem i dopiero wieczorem po odpaleniu zgasla jak powinna,mowie sobie jest ok.Na drugi dzien bez niespodzianek.trzeci dzien zapalila sie po ktoryms odpaleniu,ale nastepne i juz jej nie ma..nie odezwala ponownie.Dzisiaj zaczalem podejrzewac autko o zbyt duze spalanie benzynki.Sprawdzam na ics,srednie po miescie 17 - przyzwoicie,trasa jeszcze nie wiem,ale nie zrozumiale dla mnie na biegu N 24 litry przy reset.Moje pytanie - ile wam pokazuje na N po reset i czy jesli sonda lub przeplywka padly nie powinien sie swiecic blad caly czas,przeciez same sie nie zregeneruja.
Pozdrawiam
mnie w mieście spala 20 na klimie i jakieś 19 bez niej ale tak to tylko jesienią i zimą można pojeździć
na trasie wsysa mi 10 jak jadę normalnie a jak sie na autostradzie spieszyłem i jechałem 200km/h to wsysała 15,4
i to co pokazuje u mnie komp zgaza mi się z tym co wleję i przeliczę z przebiegu
minimalnie na trasie spaliła mi 9,3
przypominam że to automat.