Chodzi właśnie o przepłwomierz powietrza . Bardzo drogo dałeś za naprawę za tą kasę można kupić idealny drugi silnik i jeszcze zostanie na robociznę za przekładkę :DCytat:
Napisał kusiek95
Printable View
Chodzi właśnie o przepłwomierz powietrza . Bardzo drogo dałeś za naprawę za tą kasę można kupić idealny drugi silnik i jeszcze zostanie na robociznę za przekładkę :DCytat:
Napisał kusiek95
moze i drog ale w szkocji taniej sie nie dalo:)
mam pytanie co do ECU gdzie on jest umiejscowiony jak go mozna znalesc ,czy jest to moze to ustrojstwo na przepustnicy:) niewiem juz co sie dzieje po wymianie rozrzadu silnik wariuje , jak jest zimny wogule nie mozna ruszyc z miejsca pracuje dziwnie nierowno czy przyczyna moze byc zle ustawiony rozrzad juz powoli trace cierpliwosc do tego auta
To gdzie ty byles w Szkocji w sprawie rozrzadu???6 tys w Pl i tu podobnie????No co ty nie przesadzaj.Jak bylem w Pl autkiem to cala wymiana rozrzdu + robocizna wyniosla mnie 1200zl tylko ze to byl znajomy mojego tatka wiec.....A co do twojego problemu to sprawdz czujnik p&p walu korbowego ja to mialem i objawy tez podobne.POZDRAWIAM
czy przy wadliwym czujniku wału korbowego zapala się jakiś bład w ECU, nie lampka MIL tylko bład odczytywany przez komputer diagnostyczny.
Dokladnie.Zapala sie kontrolka od wtryskow paliwa