Dzięki za radę.
A gdzie w Alfie 156 (po liftingu wnętrza) znajduje się czujnik do którego należy "strzelać" pilotem?
Printable View
Dzięki za radę.
A gdzie w Alfie 156 (po liftingu wnętrza) znajduje się czujnik do którego należy "strzelać" pilotem?
Nie koniecznie zmiana baterii pomoże ;//
Alces1 ja miałem to samo, kontrolka mrugała normalnie a pilot nie łapał.. Tak więc prawdopodobnie u Ciebie jest to samo, trzeba przylutować przyciski do płytki w kluczyku, kazdy elektronik ci to zrobi.. Tylko najlepiej rozmontuj kluczyk sam bo oni go zmasakrują tak jak mnie ;) Miałem ten problem z dwoma kluczykami i za każdym razem pomogło, tylko najpierw kup dobrą baterię i sprawdź ;)
Być może już były wcześniej nie wiem, ale chciałem żeby było wiadomo o co chodzi bo wiemCytat:
Napisał Kosiar
że w tych starszych były też normalne kluczyki.
Rozebrałem kluczyk, a potem ponownie go zmontowałem i... zadziałał:) To trochę niepokojące jak dla mnie. Jutro kupię mimo wszystko nową baterię. Jeśli będzie działał nadal bez problemów, to OK. Jeśli nie, to wówczas nowa bateria potwierdzi teorię Daniela i oddam kluczyk do znajomego elektronika. (na szczęście mam dwa!)
Pozdrawiam.
- Rafał
Dodam tylko że styki tych przycisków nie muszą być urwane, trzeba tylko je wzmocnić/poprawić. Chociaż raz miałem tak że odpadły całkiem, i kluczyk wcale nie działał ale po przylutowaniu było git:)
kumpela ostatnio dostała u Edka w 3BCytat:
Napisał adasco
a wracając do przycisku mam ten scyzoryk jest przycisk od drzwi i od bagaznika , ryglowanie drzwi to już z przyzwyczajenia z bardzo daleka słyszę :mrgreen: ale czy awaryjne nie powinny mignąć ? Jak jest u was ?
U mnie jak zamykam to sie zapalają i gasną po ok. 3s, a jak otwieram to mrugają dwa razy krótko.
Podczas otwierania bagażnika nie mrugają (ale nie wiem czy o to Ci chodziło)Cytat:
Napisał Kosiar
no bo u mnie słychać tylko jak się drzwi ryglują i tyle nigdy nie miga ani przy drzwiach ani przy bagażniku