kłopoty z sondą często są spowodowane padajacą przepływką na to miałbym uwagę. Jaką sondę zapodałeś i czy błąd powraca?
Printable View
Zazwyczaj to własnie tych rzeczy jest wina. No jeszcze może dojść do tego przepływomierz ale skoro silnik był podpinany pod komputer i nie pokazało przepływki to można sądzić, że jest ona ok. Chodź czasami tak nie jest. Może uda się pożyczyć od kogoś przepływkę i sprawdzić czy jest tak samo.
Żle działąjąca przepływka nie pokazuje błędu na kompie trzeba odczytać parametry przepływki żeby stwierdzic czy działa poprawnie
75andrew155 w zupełności ma rację. Może pomoże http://www.guzzimental.com/documents...%20Sensors.pdf
Albo może mieć gdzieś dziurke przy filtrze powietrza, ja miałem u siebie tak samo i okazało sie że krokowy działa tylko miałem popękany tunel od filtra powietrza ;]
No nie wiem, tu się nie zgodzę. CDIF/2 na multiplexerze jak najbardziej pokazał mi błąd przepływki(co najmniej 2-3 różne błędy MAF), po wymianie na sprawny, używany, oryginał błędy przepływomierza znikły same bez żadnego kasowania.
Jakby co, zapraszam do Ursusa do siebie na kompa. :)
ok dzięki wszystkim za pomoc w weekend będziemy coś grzebać bo teraz z czasem kiepsko. jak bede coś wiedział to dam znać;)