-
Powiedz mechanikowi,żeby nasmarował cięgna. Powinien wiedzieć o co chodzi. Z tego co pamiętam trzeba odkręcać kolektor. Akumulator również trzeba ściągać (dziwne nie? Ale takie są dojścia właśnie..) Jeżeli układ wydechowy jest pordzewiały,może być problem,ale wtedy trzeba tylko na gorąco palnikiem rozgrzać i wszystko schodzi. Dokładniejszych szczegółów nie znam,jak trzeba będzie,to zapytam swojego mechanika jak to robił
-
Mi nie wchodziły wcale biegi. Problemem okazała się pompka sprzęgła (padła z dnia na dzień). Koszt w 164 - ~140zł (są i tańsze).
-
niestety nie poprawiło sie ,teraz żeby wbic bieg trzeba użyć siły, na czwartek jestem umówiony do lekarza ,zobaczymy co wymysli
-
moj mechanik zachorował ,wiec ja dzis zabrałem sie za biegi sam , rorebrałem panel a tam luzne sruby , te które trzymaja sam lewarek , teraz zapytam jak je dokrecic ? czy trzeba zdemontowac tunel czy mniej inwazyjna metoda istnieje ?
-
no niestety , forum ma gdzies takie tematy, ale to nic, sam tez potrafie co nieco rozebrac , i teraz dla potomnych, do tych srub nie dojdziemy demontujac cały tunel , trzy godziny w plecy ,trzeba wjechac na kanał zwalic rure od tłumika i tam jest cały mechanizm , dzieki za zainteresowanie
-
dzis odebrałem auto od mechanika,zatarta linka zmiany ,wymiana ,mechanizm lewarka dokrecony, przesmarowany ,przy okazji zbieżność,170 zł, az nie umiem zmienac biegów tak wszystko lekko idzie