znajomy ma silnik v6 2.5 od 156 z przebiegiem i 180000 i ponoć są ksiażki.z tego co wiem została sprowadzona i zgubił kwity więc idzie na części.
Printable View
znajomy ma silnik v6 2.5 od 156 z przebiegiem i 180000 i ponoć są ksiażki.z tego co wiem została sprowadzona i zgubił kwity więc idzie na części.
zeby wsadzić tam ten silnik to roboty troche jest :)
na alegro jest taki jeden http://allegro.pl/silnik-alfa-romeo-...568652074.html , wolałbym włożyć to samo bo chyba jak sie wkłada większe to trzeba więcej grzebać z komputerem, a powiedz andrew nie ma problemu z takim remontem starego silnika, czy nie bede mógł znaleść jakiejść częsci czy pierdułki//??
Ten silnik z linka jest od 164 i termostat Cię nie puści,bo jest od strony rozrządu.A do v6 12v ze 155 części się już kończą nawet w magazynach we włoszech.
Części do V6 ze 155 są jeszcze dostępne gorzej jest z osprzetem do tego silnika, sporo jest używek.
Z remontem tego silnika nie ma najmniejszego problemu jeśli wał korbowy nie jest uszkodzony
witam ,odnawiam temat, kupiłem silnik 2,5 , mechanik po niego pojechał , przy zakładaniu okazało sie żę jednak to 3 litrowa v6, i teraz problem, mocowania na skrzynii nie pasują, więć możę dokupić skrzynie i wrzucić ten 3 litrowy,?? jak tam sprawa komkputera, da sie normalnie przeprogramować?? kurde już sam niewiem co z tym fantem robić