dzieki juz tam zerkam
Printable View
dzieki juz tam zerkam
po 156, rozumem z tych Twoich propozycji to można wybrać tylko 159 i to najlepiej SW z 2,4 JTDm. Brera typowe autko do lansu piękne jak żadne inne i ....tyle. GT to 156 w dwudrzwiowym opakowaniu.
A Brera w ogóle wychodziła w 2.0mjet?? Piszesz że chcesz auto z lat 2006-2008 a silnik 2.0 wprowadzono właśnie dopiero pod koniec 2008 o ile nie w 2009 roku w 159 nie wiem czy w Brerze też.
No i jeszcze jedno po 156 2,4 JTDm, 159 1,9 może jeszcze 8V może Cię zaskoczyć dynamiką
Nie wiedziałem, że jest Brera 2.0 JTDm. Rok temu przeanalizowałem chyba wszystkie oferty w Europie i takiej nie widziałem ;)
Z drzwiami to prawda ;) Jednak według mnie to cecha, a nie wada.
Co do prawdziwych wad, to zalecam bardzo dokładnie obejrzeć przekładnię kierowniczą (pod gumami itp.). Naprawa jest droga.
ps. Jeśli zdecydujesz, że Brera 2.4 JTDm jest ok, to nie bierz tej:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-2...-C9771345.html
Sprzedawana jest od roku! Sprzedawca powiedział mi podpuszczony (a może szczerze), że auto było całe obite dookoła. Widocznie kiepsko naprawione, skoro się nie chce sprzedać.
zaczynam bardziej o 159 myslec, przeanalizowalem i mysle ze to jest lepsze rozwiazanie, niestety nadal mam pytania na ktore nie dostalem odpowiedzi, wkleje je tutaj bo tam nikt nie odpowiada
witam serdecznie i wesolych swiat wielkanocnych :)
zdecydowalem sie odswiezyc watek
czytam tak te wszystki tematy dotyczace ar 159 i w tym oto miejscy chce zadac pytanie.
jestem szczesliwym ...to moze nie jest dobre slowo... w kazdym razie jestem posiadaczem AR 156 FL 2.4 175km, i przymierzam sie do zakupu kolejnej nowszej AR, dosc powaznie mysle o 159 ale nie podjalem jeszcze decyzji, moje pytanie jest nastepujace:
mysle o modelach z 2007-2009 mOze 2010
- jak to jest z trwaloscia niektorych podzespolow: sprzegla, kola dwumasowego, skrzyni biegow, np w 156 2.4 skrzynia jest zdecydowanie za slaba, obilo mi sie ze rowniez 1.9 sa slabe, uklad kierowniczy i plyny juz przerobilem takze mozemy sobie podarowac
- robie do 50 tys km rocznie, mysle ze blizej 30, moze lepszym rozwiazaniem bedzie dla mnie benzynka?j
- jesli benzyna to jaka bedzie najblizsza mojej obecnej 156, (jestem gotowy przyjac slabszy egzemplarz).
1750 TBI wydaje sie byc ciekawy ale one wskoczyly chyba w 2010 roku dlatego nie wiem czy dam rade, a jak nie 1750 TBI to jaka inna benzynka zastapi mi moja obecna
- jesl diesel to czy 1.9 150km ma na tyle mocna skrzynie ze sie nie rozsypie za szybko, 2.4 mysle ze az takiej maszyny nie potrzebuje, chcialbym zastapic to czyms lekko slabszym lub zbizonym
czekam na wasze propozycje
brera to dzieło sztuki na kołach, jesli nie masz jeszcze rodziny to czemu jak nie teraz ale chyba najrozsądniej przy tych cenach paliw to brać ten nowy motor benzynowy 1.75
159 juz niestety zaczyna sie robic nudna jak 156 a GT to nieco podstarzała konstrukcja
ok mozliwe ze wezme brere, podoba mi sie na maxa, poprostu zaczalem myslec rozsadnie...co jesli van mi sie sypnie i bede musial jechac osobowka do pracy, gdzie wloze narzedzia itp, ale ok decyzji nie podjalem, wazna dla mnie sprawa jak spisuja sie silniczki w tych autach!
p.s. widze ze kolega z bydgoszczy, moze sie znamy!
no najrozsądniej wiadomo ze najlepiej kupić 159 1.9 8v albo nawet 16v bo to przeciez udane, masowo produkwoane silniki i przedewszystkim masz łatwość serwisowania, częsci od ręki jak Ci cos padnie, nawet w trasie..
ale wiadomo zobaczysz brere i bedzie zawsze niesmak ze mogłem taką mieć ;)
okolice bydgoszczy;)
ok ujme to troche inaczej
planuje wydac 7-10k Ł (ceny samochodow w uk sa nizsze, przykladaowa strona gdzie mozna sprawdzic to www.autotrader.co.uk, w miejscu postcode wpiszcie np w36aa)
nie chce na sile wchodzic w gorna granice ale jesli ktos mnie skutecznie przekona to wydam moze i troche wiecej! chce jak najmlodziej nawet jesli bedzie to kosztem mocy (2007-2010 bylbym szczesliwy jesli 2010:))
brera w silniku 1750 TI to koszt okolo 18-25k - to jest juz duzo za duzo, wiec moze diesel, lub petrol ale prosze o porade bo nie mam doswiadczenia
natomiast ten sam silnik w 159 i podobne parametry a cena bardzo przyjemnie spada a GT moze sobie odpuszcze ten model