Ja bym nie kombinował i wymienił chłodnice, sprawdz czy jak sie termostat otworzy to wąż do chłodnicy jest miękki i czy twarnieje mocno jak przygazujesz,jeśli tak to bankowo chłodnica
Printable View
Ja bym nie kombinował i wymienił chłodnice, sprawdz czy jak sie termostat otworzy to wąż do chłodnicy jest miękki i czy twarnieje mocno jak przygazujesz,jeśli tak to bankowo chłodnica
Mi na trasie temperatura skakała powyżej 90 stopni i przy butowaniu po mieście, wymieniłem chłodnice i jest ok. Po wyciągnięciu chłodnicy ukazał mi się obraz nędzy i rozpaczy 1/3 blaszek już nie było lub po dotknięciu rozpadały się w pył.
Wymieniłem na nowy zamiennik z alledrogo za 212zł i teraz trzyma między 85 - 90 stopni na trasie.
Pozdro
Dugi
u mnie było to samo z chłodnicą sypała sie jak piasek , ale problemów z trzymaniem temp nie było tylko płynu delikatnie ubywało. taki problem jak opisujesz miałem w poprzednim aucie i po wymianie chłodnicy ustąpił
witam, no i po kłopocie, chłodnica w bardzo dobrym stanie, pomiędzy dwoma chłodnicami (wody, a klimatyzacji) jakieś kawałki kartonu ( ja sobie nie przypominam żebym upychał karton )no i sporo brudu było ładnie przeczyścili ogarneli i jak ręką odioł, temperatura wróciła do normu, jest ok!! :):) dzięki koledzy za porady i pomoc, pozdrawiam
To nawet nie zajrzałeś pod maske żeby zobaczyć czy powietrze swobodnie przez chłodnice przelatuje :/ tylko od razu piszesz że masz problem:/ wkurza mnie takie coś nawet pod maskę nie zajrzy a już pisze że ma problem i co to może być, My wróżkami nie jesteśmy
ku... chłopcze nie pisz tak!! chcesz wiedzieć to dwuch mechaników zaglądało sprawdzało cały układ a syfu nie widać w szparze 1cm pomiędzy chłodnicami, jeśli nie ma u ciebie klimy to się nie dziwie, ale jeśli masz to spróbuj dojrzeć jaki kolwiek syf !!
Każdy kto typował wymianę chłodnicy miał w tym temacie rację tylko kto przypuszczał że krasnoludki zasłoniły kartonem chłodnicę:D
były resztki kartonu
Koledzy a do wymiany chlodnicy w 1.8 TS trzeba zdejmowac zderzak albo rozpinac klime? Czy wyjdzie ona bez problemu gora od strony silnika? Wiem ze jest temat w dziale zrob to sam ale nie ma tam dokladnie tego opisanego.
Pozdrawiam
Nie trzeba demontować zderzaka i nie ruszamy klimy, natomiast demontujemy siatkę/atrapę na dole ukarzą nam się dwie śruby trzymające chłodnicę klimy i wody, oraz dwie atrapy przy zamku maski są tam kolejne dwie śruby trzymające obie chłodnice.
Najlepiej zdemontować najpierw obudowę filtra powietrza (jedna śrubka zaraz pod przekaźnikami od aku + odczepienie od niej tłumika szmerów), ale za to później łatwiej wypiąć dolne kolanko chłodnicy, oraz łatwiej manewruję się wentylatorem oraz chłodnicą podczas wyjmowania wkładania.