No nie wiem, nawet przy moich przebiegach zwróci się*instalacja już po około roku. Moja przy dziadkowej jeździe pali 10 litrów w mieście, ale zazwyczaj mam coś w okolicach 13 więc imho się opłaci.
Printable View
No nie wiem, nawet przy moich przebiegach zwróci się*instalacja już po około roku. Moja przy dziadkowej jeździe pali 10 litrów w mieście, ale zazwyczaj mam coś w okolicach 13 więc imho się opłaci.
Butla w koło w GTV nie wchodzi w gre, sam wiesz dla czego, musiała by stać pionowo ;]
Więc w grę wchodzi tylko walec w miejscu wnęki tej półokrągłej w bagażniku.
Co do doboru graciarni generalnie szkoły są dwie - biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość/możliwości regulacyjne sterownika LPG ;]
Jedni zakładają BRC i jeśli to pełne BRC a nie wersja LIGHT na tanich podzespołach to pojeździ i na tym dobrze - mi osobiście elektronika BRC nie leży, ale to kwestia kto czego oczekuje.
Druga szkoła którą ja preferuję to STAG300-4plus [ważne żeby Ci nie wcisnęli tańszego STAG4], do tego dobre wtryski ja osobiście preferują wtryski Hana H2000, reduktor może być Zavoli Zeta-S i wtedy do niego wtryski H2000 typ A [chodzi o wydajność potocznie "zielone] lub można pokusić się i dać reduktor KME Gold lub Scorpion GT i wtedy wtryski H2000 typ B [czerwone, trochę mniej wydajniejsze niż typ A]
Generalnie szykuj na instalację ok. 3000zł - każda propozycja taniej okaże się w czasie eksploatacji droższa i może sprawić że znienawidzisz auto i LPG.
oczywiście zależy ile tłuczecie kilometrów miesiecznie,ja robie średnio około 1 000km wię chyba nie dużo na wachę wyrobie przy dzisiejszej cenie paliwa ;)
No ja podobne przebiegi kręcę, około 12kkm rocznie.
Bardzo duzo jezdze po miescie, wiec taka inwestycja mi sie zwroci w dosc szybkim czasie.
Swoja droga jak dla ciebie NAZI 2.0 malo pali.. to moze podesle ci pare fakturek za paliwo ? :D
2.0 pali prawie tyle co 2.5 V6 Busso, TSy są dość paliwożerne, szczególnie w mieście.
Ok to teraz inne pytanie.
Czy ktos na slasku ma jakies polecane warsztaty? Im blizej Katowic tym lepiej :)
Witam czy ktos moze mi polecic jakis warsztat co zakladaja lpg w łodzi,silnik 2.0 ts selespeed
Valtek nie może być. Sam mam Valteki, bo kupiłem już auto z taką instalacją.
Valteki pracują na granicy swoich możliwości(czerwone) i mnożnik mam na poziomie 1.6.
Auto jeździ, ale na wysokich obrotach wspomagam się benzyną.
Komputer STAG300 , reduktor Alaska... szału nie ma.
W mieście spalanie na poziomie 13 litrów, trasa 8,5-9.
Dużo naszukałem się warsztatów w okolicach Katowic, Będzina i znalazłem bardzo dużo poleceń zakładu znajdującego się w Zbrosławicach http://www.gzw.pl/ . Jestem umówiony na piątek i zobaczymy jak to będzie, ale patrząc na podzespoły powinno chodzić bardzo fajnie. Cena instalki do 2.0 TS to 2900 zł.