Czyli nie takie złe te hybrydy...
Głównie to chodzi o to żeby pękło 200 i 400-420 to mnie w zupełności zadowala. U kogo to robiłeś tzn Turbo, polecasz kogoś ?
Printable View
Czyli nie takie złe te hybrydy...
Głównie to chodzi o to żeby pękło 200 i 400-420 to mnie w zupełności zadowala. U kogo to robiłeś tzn Turbo, polecasz kogoś ?
Nie chodzi o to, zeby 200 peklo, tylko zeby kreski byly dobre. Bo jak kreski beda slabe, to i 190 konna z dobra kreska objedzie nawet o 20 KM mocniejsza, slabo wystrojona/slaba hybryde. Hybrydy nie maja powtarzalnosci, ja trafilem niezla, ale to nie oznacza, ze druga z tej samej reki bedzie identyczna. Robilem w Auto Karambol.
Wiem że auto nie jedzie cyferkami. Tylko ogólnie chciałbym mieć takie parametry jak pisałem z ładnymi kreskami. Tak właśnie myślałem że u Karambola robiłeś. Będę musiał przedzwonić i pogadać.
Jesli chcesz miec parametry jak pisales, to najlepszym wyborem bedzie sprezarka z 2.0 mJTD - duzo Nm i KM w mozliwie szerokim zakresie obrotów, da sie zrobic nawet 400 Nm od 2000 rpm.
Przy obecnym setupie przy 2000obr/ 350NM 4000obr/ 310NM
Dół mógłby zostać i gdzieś tam w okolicach 2400/2600 wejść na te 400 do 420 ( obecnie jest w tym zakresie 374,4 ) i finalnie przy 4000 mieć te 340/350.
Moc obecnie trzyma mi do 4300/4400. Przy obecnym setupie bardzo miło i fajnie jeździ jak na te cyferki, ale czuje niedosyt bo auto jest przygotowane na więcej. Celem było jak pisałem wyżej zrobione z głową żeby dobrze jeździło.
dużo trzeba modyfikować aby zamontować takie turbo z 2.0 jtdm???
Nie wiem, czy w ogole wejdzie, zobacz jak to wyglada: http://allegro.pl/turbina-turbosprez...562358204.html
Zreszta niech Cinek sie wypowie.
Też ta kuważam,ale i koszta inne ( robiąc wszystko na nowych gratach) pytanie tylko jedno; kto to ogarnie ?? ( mowa o przystosowaniu gtb2056v oraz potem rozwiązaniu problemów z układem wtryskowym-cis.reil) bo jak rozmawiam z różnymi tunerami to jakoś nikt zbytnio nie ma chęci przeprowadzenia takiej operacji,deklarując że "spróbujemy".Rozumiem ,że auto było by królikiem doświadczalnym,ale chciałbym posłuchać jakichś konkretów.
Cinek słowo do ciebie-podołałbyś ?? I mam tu na mysli kompleksowe rozwiązanie typu mocniejszy dwumas,oczujnikowanie,montaż gtb2056v z 2,4 210km,wystrojenie tego tak,by mogło to jeździć bezawaryjnie na imprezach 1/4,ale przede wszystkim na trasie ( oczywiście nie mówię o gwarancji na sprzęgło,bo to jak wiadomo ostra eksploatacja zmęczy raczej szybko).Oczywiście mowa o nowych podzespołach.Swoistą granicą jest czas,bo na więcej niż 2 tygodnie nie mógłbym zostawić auta.Jasne jest ,że jestem świadom kosztów,ale też i chciałbym mieć auto zrobione kompleksowo i konkretnie.
Co do hybrydy-ludzie mówią ,że to loteria,tak jak produkty samego Karambola,jednak przyznać trzeba ,że takie auta ( mowa o TDI) jeżdżą jakos,pytanie czy to auta na codzień ,czy nie.Napewno zaleta hybrydy to jej koszt,prostrzy montaż,pytanie jak wydajność i efektywność.
Jak dzwoniłem orientacyjne do ECUProject to sobie zażyczyli 5,5 tys zł za wsadzenie tego w całość i poskładanie z wystrojeniem żeby jeździło.
Chcesz zapakować GTB do 1,9 to przerabiasz kolektor, wyjścia, mocniejszy rozrząd, dwumas/sprzęgło i jaka dalej filozofia ? Marcin już zapakował do 8v GTB więc co stoi na przeszkodzie do 16v ? Chyba nie wiedza i brak umiejętności innych superTunerów jaką posiada Marcin ;]
Marcin mi napisał dokładnie co potrzeba zrobić żeby zapakować GTB, żeby to jeździło jedynym ograniczeniem jakie są na obecną chwilę to fundusze które zbieram, bo nie jest to tania zabawa. A jak robić coś to tylko na nowych gratach.
Co do hybrydy to wiadomo że nie będą one sobie równe na SR niektórzy też się wypowiadają że Hybryda to zło a stroili auto u Janka w szopie i spodziewali się cudów. Później się okazuję że w całości zabrakło profesjonalnego wystrojenia auta. Czasami mam wrażenie że im więcej czyta się SR to człowiek robi się głupszy... Bo co drugi to mądrzejszy
Mowa o takich firmach jak compsport,unitronic, i jeszcze kilku innych.Fakt ,że JTD to w PL dziewica niestety.
Co do filozofii - mieć te 220-230Km z dołem w okolicach 350nm przy 2000/300Nm przy 1800 i dobrym przebiegiem czyt.jak najbardziej płaskim i tak by mozna było zkręcić autko do tych 4500obr bez odczuwalnego spadku mocy,ale ponad to wszystko,mieć auto do jazdy na codzień.
W takim razie jest nas dwóch i bardzo bym prosił Cinka o kosztorys wraz z wstępnym określeniem czasu na przeróbki i możemy zaczynać zabawę.
Co prawda to prawda.