to w czasie jazdy robiles ?
zrob loga z iloscia paliwa oraz z napieciem z przeplywki i masami - prawdopodobnie bedziesz miec zraban przeplywke jak u mnie
zrob jeszcze loga na jalowych - paliwo i napiecie przeplywki i masy powietrza jeszcze
Printable View
to w czasie jazdy robiles ?
zrob loga z iloscia paliwa oraz z napieciem z przeplywki i masami - prawdopodobnie bedziesz miec zraban przeplywke jak u mnie
zrob jeszcze loga na jalowych - paliwo i napiecie przeplywki i masy powietrza jeszcze
dobra zrobie ,ale w drugim tescie jest ilosc ogolna gazolu i mierzona i docelowa ilosc gazolu ,to chyba to jest paliwo ,jesli sie myle to poprawcie mnie ,masy powietrza sa w pierwszym tescie ,aha na jalowym jeszcze rozumiem, dobra...,wyzej wszystko robione podczas jezdy 4 bieg ,obroty jak w tabelce...,przeplywke mam nowa :/
ok a teraz prosba do innych uzytkownikow ktorzy sadza ze maja sprawne przeplywomierze - i maja spalanie w granicach normy, prosze abyscie zlogowali sie do kompa i na wolnych obrotach zczytali 2 parametry - napiecie przeplywomierza oraz ilosc paliwa ogolna, jak kilku to zrobi to dojdziemy czy standardem jest falowanie napiecia na wolnych obrotach co powoduje falowanie tej wartosci - ilosci ogolnej paliwa
dzieki za logi jak beda
Witam,
niedawno kupiłam Alfe 147. Jedyny problem jaki mnie nurtuje to komputer pokładowy, który moim zdaniem pokazuje złe spalanie. Na trasie wskazuje mi dziwne dane, np. 18L/100, 21L, a przy ruszaniu np. 6L. Średnie spalanie zawsze oscyluje pomiędzy 12 a 12,4L.
Dziś 140km przejechałam za jakieś 50zł. Czy to kwestia ustawień, czy może powinnam się z tym zgłosić do mechanika?
A nie masz czasem ustawionego wskazania XXkm/1l ???