Cytat:
Nie twierdzę, że jestem znawcą. Nie potrzebuję takim być i to nawet napisałem.
Na jakiej podstawie sądzisz, że Kenwood jest jednym z najlepszych odtwarzaczy ? Jakieś dane, statystyki porównania ? Chętnie poczytam. Poważnie.
Pierwsze lepsze forum car audio często w porównaniach odtwarzaczy w nizszej pólki cenowej <500zł ludzie wybierają wlaśnie kenwooda. Oczywiście za cene nowego Kenwooda można mieć używkę np. jakiegoś Alpine z wyższej półki, który będzie lepszym wyborem. Co do bezpośredniego porównania to u mnie po wsadzeniu Kenwooda na seryjnych głośnikach sporo poprawiło się brzmienie, co do samego odtwarzacza to kolejną przewagą jest odczyt z płyt nawet w kiepskim stanie oraz bufor co jest wielkim plusem jak ktoś ma sztywny zawias. Przy blaupunkcie non stop mam chwilowe przerwy w odtwarzaniu przy kenwoodzie ani razu mi się nie zdarzyło żeby się przyciął. Jedyną przewagą seryjnego radia jest wygląd i wpasowanie w deskę
Cytat:
BOSE pewno i nie jest ideałem dla każdego. Wcale temu nie zaprzeczyłem. Uważam jednak, że jest bardzo dobrym rozwiązaniem jako fabryczny montaż w porównaniu do standardu i do domowych robótek. Chociaż domorośli fanatycy potrafią czasami wiele więcej zdziałać niż znawcy. Jest po prostu wątpliwym dla mnie to, że za tysiaka, który deklarowałeś złożysz coś lepszego. I tylko o to mi chodzi. Jest to dla mnie niedorzeczną bzdurą. Uważam od samego początku, że za taką kwotę jaką ty zaproponowałeś możesz mieć "umcy, umcy".
Ciekaw jestem ile by kosztował ten zestaw BOSE bez tego fajnego znaczka i czy też by tak super grał ;]