-
Mam ten od Viakena z przełącznikiem silnik, poduchy, ABS i skrzynia. Silnik i rocznik belli mam taki sam, więc wszystko powinno śmigać należycie. Tu na forum jest obszerny temat, co i jak skonfigurować żeby działało, korzystając z tych wskazówek powinno zadziałać.
Pozdrawiam
-
OK dzięki. Czytałem ten temat o kablach i ich konfiguracji ale...głowa aż mnie rozbolała:P
A powiedzcie mi do czego są te przełączniki 12/13, 1/9, 3, 7 w kablu od Viakena ktory wrzuciłem?
-
Właśnie po to by przełączać w zależności od tego czy chcesz diagnozować silnik, ABS, airbag, czy skrzynię automatyczną. Ja jak do tej pory podłączałem się tylko pod silnik, bo po prostu nie miałem potrzeby weryfikować innych spraw.
-
-
Również mam kabel Viakena i diagnozowałem też ABS i kasowałem błąd poduszek, więc działa:)
-
Pytanie : gdzie kabel podpiac w AR 156 1.8 ts chodzi mi o lokalizacje tego złacza ,
-
Złącze diagnostyczne (nie wiem jak w 1.8 ale w 2.0) masz pod kierownicą gdy zdejmiesz zaślepkę na bezpieczniki tam szukaj :)
-
no to ide zobaczyc:P EDIT : tak zgadza sie dokladnie tam dziekuje
-
Proszę bardzo :P
Polecam interfejs CDIF/2 - u mnie spisuje się jak na razie dobrze :) Bo Fiat Ecu Scan nie chce połączyć z moją Alfą.
https://www.cdif2.com/
-
Mam elm 327 na bluetooth.Łączy się ze smartfonem bez problemu.Jednak nie mam żadnego konkretnego programu, który by mi wykazał błędy czy w ogóle mógłbym cokolwiek sobie sprawdzić. Do tej pory instalowałem też torque, i wiele innych programów. Zainstalowałem też Alfaobd, jednak wymagane jest podanie kodu 5-cyfrowego Karty Kodowej. Ktoś coś może poradzić ?