2 razy wyjmowalem skrzynie bez opuszczania sanek , ale ostatnio jak wymienialem skrzynie ....to u gory podwiesilem silnik i sanki okolo 10cm opuscilem ... jak dla mnie bylo latwiej
Printable View
2 razy wyjmowalem skrzynie bez opuszczania sanek , ale ostatnio jak wymienialem skrzynie ....to u gory podwiesilem silnik i sanki okolo 10cm opuscilem ... jak dla mnie bylo latwiej
Im więcej odkręcisz tym łatwiej pójdzie... Można na przykład opuścić cały zespół napędowy z sankami i przekładnią kierowniczą, tylko po co? ;)
dzięki wszystkim za odpowiedzi, niestety nie miałem dostępu do internetu i za późno amigas Twojego posta przeczytałem ale do rzeczy
tarcza valeo 250 zł
łożysko valeo 62 zł
docisk jakiś chiński ale trochę lepszy od 4 max podobno:) 150 zł
ale ,ale różnicę w jakości widać od razu nowy chiński docisk pojedyncze sprężyny a słoneczko ręką można wgiąć nie to co stare valeo które wyjąłem po 200 tys sprężyny solidne podwójne i słoneczko nie zagniesz no ale mam nadzieję ,że i to wytrzyma choć z 30 tys
robocizna 150 zł po znajomości
jak to zrobił mechanik:
-odkręcił tylko półoś od strony skrzyni i poduszkę skrzyni żadnych sanek macphersonów ani nawet półosi od strony przegubów zewnętrznych nie ruszał