zapewne wyjdzie tak ze dymić bedzie z jednej rury... zostaw te tłumiki w spokoju i zrob silnik zeby to kopa jakiegos miało jak chcesz sie w tjuna bawić..
Printable View
zapewne wyjdzie tak ze dymić bedzie z jednej rury... zostaw te tłumiki w spokoju i zrob silnik zeby to kopa jakiegos miało jak chcesz sie w tjuna bawić..
dleczego ma dymic z jednej rury skoro bedzie rozdzielone za katalizatorem?? jak mialo by byc z jednej to przyspawał bym tylko koncowke do tlumika a z drugiej przykrecil tylko atrape, ale nie o to mi chodzi
Alfista może mieć rację bo trzeba to zrobić żeby przepływ spalin był taki sam w obie rury...
poza tym pisałeś, że chcesz za tłumikiem środkowym rozdzielić a katalizator jest przecież przed nim... a łączenie środkowego z końcowym jest z tego co pamiętam w okolicach tylnej ośki po lewej stronie i żeby to zrobić działające na dwie strony to też trzeba trochę pokombinować
jak zrobie to sie pochwale, bo na podwórku lezy z 5 kompletnych wydechów ktore moge przeznaczyc własnie na próby wiec nic sie nie stanie jak sobie poeksperymentuje, temat mozna zamknac lub skasowac bo odpowiedzi na pytanie i tak nie uzyskalem, a jak beda efekty to zdjecia wkleje w swoim temacie w galerii.
wcale nie są to takie koszta jak by się mogło to wydawać, ja u siebie mam tylko puszkę końcową z końcówką od v6 i kwasówkę 75mm. niepozornie ładnie wygląda i ma piękny dźwięk, ciągnie do samego końca ale to pewnie zasługa usuniętego kata i turbo kręci się trochę wyżej. wiem niektórzy powiedzą, że to niebezpieczne dla turbo i zgodzę się z tym, bo przy ostrzejszej jeździe trzeba obserwować obrotomierz bo można przesadzić.
rzecz druga to intercooler, idealnie pasuje od iveco 2.8. koszt jak się poszuka to ok. 200zł. i do tego parę rurek.
nie jeszcze nie mam ale będę zakładał, gdzieś w sieci widziałem zdjecia odnośnie coolera, jak znajdę to dam znać
Cześć
Nie będę zakładał nowego tematu bez potrzeby. Chodzi mi właśnie o ten interek od Iveco Daily 2.8. Byłbym bardzo wdzięczny za fotki i jakies instrukcje.
Pozdrawiam.