Na oryginalne z przebiegiem 180 tyś km i póki co nie wykazują oznak zużycia, do wymiany było górne mocowanie mcpersona z uwagi na skorodowany gwint górnych śrub mocujących
Printable View
Na oryginalne z przebiegiem 180 tyś km i póki co nie wykazują oznak zużycia, do wymiany było górne mocowanie mcpersona z uwagi na skorodowany gwint górnych śrub mocujących
Kolego jeśli chcesz to mam do odsprzedania oryginalną rozpórkę, którą w jakimś pakiecie chyba montowali. Kupiłem ją do 155, bo rozstaw śrub identyczny, ale maska jest inna i delikatnie się spiera na niej. Jak będę jechał do W-wy to mogę Ci podrzucić do przymiarki. Oddam ją za cenę zakupu w OKP w Niemczech, czyli 250zł.
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...145_155_a.html
EDIT: pomyliłem, nie jesteś z Warszawy :)
No nie jestem z Wawy
Ale w sumie to jakbym był zainteresowany to napisze i najwyżej mi prześlesz jakąś pocztą kurkierską. Ale była używana czy nówka to jest?
i pewny jesteś że do 146 będzie pasować?
To ja na swoich amorkach mam 75tys to myślę że nie będzie problemu :)
rozpórka jak najbardziej jest blizniacza z tych modeli, sam myslałem do swojej ale chyba czas na cos innego zmienic, ( jakas alfinka 2.5-3.0)
Tak, będzie pasować.
Tak, jest używana, bo ja zakładałem do siebie, ale z wcześniej wymienionych powodów odkręciłem - przyszła do mnie nowa, ale z przetarciem na górze, tam gdzie napis Alfa Romeo, powstałe albo podczas wysyłki, albo magazynowania.
Z wysyłką nie ma problemu.
Koledzy, jeżeli chcecie zakładać sprężyny i rozpórki, a na feldze jest 195/50 to najlepiej zacząć od założenia mniejszego profilu, żeby opona była lepsza na zakręty... No i osobiście nie rozumie zwiększania przyczepności w/w metodami dla silnika 1.6, ale to indywidualna sprawa... A jak rozpórka na przód pójdzie, to koniecznie trzeba dać na tył, w przeciwnym razie to tylko zabieg kosmetyczny, a w niektórych sytuacjach może nawet pogorszyć sprawę (przód będzie trzymał, a tył nas wyprzedzi bez rozpórki...)
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
dodatkowo fajna sprawa jest rozpórka pod silnik...ale to bardzo rzadko spotykany rarytas...