Aha, no to pewnie jest to cena za caly komplet. Albo podali ci netto ;)
Printable View
Aha, no to pewnie jest to cena za caly komplet. Albo podali ci netto ;)
W ASO ponad 2000zł powiedzieli a i za montarz Uwaga 800zł "bo musza skrzynie wyciagać" jak im powiedziałem że nie musza to oni żę musza bo tak jest to opisane w jakiejs ich ksiązce napraw, załozenie Q2 mnie kosztowało 200zł za robocizne, nowe oringi i nowe 2 simeringi 35zł za dyfer uzywke wyszlo mnie 1200zł stan idealny.
Róznice czuć ale że kompleksowo wymieniałem Bilsteiny B6 wahacze i takie tam to nie umiem powiedziec ile sam dyfer pomogł w prowadzeniu w zakrecie , jak w kazdym razie mam duuuuuzo lepiej.
Potwierdzam opinie kolegów. Oczywiście warto. Dodatkowo dodam, że wyjście z zakrętu jest nieporównywalne z Q2 i bez. Gazem można operować jeszcze w zakręcie, kontrując uślizgi. Kilka let temu na płycie poślizgowej na Bemowie były testowane GT ze szperą przez instruktorów jazdy. Czasy przejazdów były o kilka sekund na plus dla Q2.
No to bardzo fajnie :)
A teraz pytanie jaki mechanik da sobie radę z założeniem takiego dyfra? U mnie idiotów dostatek dlatego zastanawiam się, czy któryś dał by sobie z tym radę...
I ile powinna trwać taka wymiana ???
Ja robiłem u M. Boczara w Rzeszowie. Jak chcesz namiary to pisz na priv.
W aso to niezle debile sa, widze ze Aso Konrys Bialystok nie jest w tej kwestii lepsze. Ja jak pytalem o uszczelki pod kolektor wydechowy do glowicy i na dol kolektora to mowie panu ze potrzeba mi wersji 156 ale po lifcie, to pan sie zapieral przez kilka dobrych minut ze takiej nie ma :D :D :D Ale udalo mi sie jakos. Jak zalatwialem sobie Q2 to tez dzwonilem do tego pana i tez mnie wypytywal jakim ja cudem chce to wlozyc itp. Ogolnie musialem spasowac i nie udalo mi sie z nim w ogole dogadac, nie potrafil mi znalezc czesci. Musialem wrocic do niego z nr czesci. Zenada na maksa.
Co do wymiany to mechanik powinien sobie poradzic, radze jeszcze kupic zestaw podkladek do prawidlowego zdystansowania dyfra i sa gdzies podane dokladne wartosci, zeby potem nie bylo jakiegos lomotania. Nr czesci nie pamietam, ale moglbym pogrzebac jesli bylaby taka potrzeba.
od jakiej mocy sensowne jest zakladanie szpery?
Do TS i tak chyba nie da rady założyć Q2 z tego co wiem, można jedynie w V6 i JTD.
Oczywiście do swojej 147, która ma tylko 120KM bym raczej tego nie chciał montować, ale zastanawia mnie od jakiej mocy realnie zaczyna być sens montowanie takiego układu?
Bo przy 250KM w GTA sens na pewno jest, ale gdzie byście upatrywali tą granicę od której zaczyna się szpera przydawać? 200KM?
Myślę że od 2.5 V6 24v już się przydaje ;)