To nie to samo....
Skład powietrza jest nastepujący:
78,09% azot
20,91% tlen
1% argon, neon, hel, metan, krypton, wodór i inne
Czy jeśli masz zimne powietrze, to czy zawartość tlenu wzrasta do np. 30% ??
Printable View
To nie to samo....
Skład powietrza jest nastepujący:
78,09% azot
20,91% tlen
1% argon, neon, hel, metan, krypton, wodór i inne
Czy jeśli masz zimne powietrze, to czy zawartość tlenu wzrasta do np. 30% ??
Zawartosc tlenu nie wzrasta ale w tej samej jednostce czasu silnik jest wstanie pobrac wagowo wiecej zimnego powietrza niż ciepłego a co za tym idzie silnik dostaje wiecej tlenu
zeby nie było ..Cytat:
Napisał Majkel
w obliczeniach nie bierzemy pod uwage zmiennej gęstości gazów zawartych w powietrzu ale to i tak niewiele by zmienilo ;)
wezmy pod uwage 1 m^3 powietrza o temperaturze 25 st C ważącego 1.168 kg
0,7809 m^3 - azot o wadze - 0,9120912 kg
0,2091 m^3 - tlen o wadze - 0,2442288 kg
0,01 m^3 - reszta o wadze - 0,01168 kg
gdy schłodzimy powietrze do powiedzmy 0 st C zwiekszy się jego gęstość i tym samym 1 m^3 będzie ważył 1.293 kg czyli:
0,7809 m^3 - azot o wadze - 1,0097037 kg
0,2091 m^3 - tlen o wadze - 0,2703663 kg
0,01 m^3 - reszta o wadze - 0,01293 kg
przy redukcji temperatury z 25 stopni do 0 w 1 m^3 powietrza tlenu jest o 0,0261375 kg więcej
można by się bawić w masy molowe, liczby Avogadra ale - masa w kg mówi sama za siebie ..
a więc - w zimniejszym powietrzu jest WIĘCEJ TLENU :P i malymariusz ma racje ;)
To z tą mocą sie przyda, jak bym miał taką fizyke w szkole to bym bynajmniej na niej nie spał.
Reasumując... Jednostka objętości (w niskiej temperaturze) mieści w sobie wiecej powietrza z racji zmieniejszenia gęstości. Jeśli powietrza w danej jednostce objętości jest więcej to automatycznie każdego składnika w tej jednostce objętości też jest więcej(oczywiście masowo).
Z bardzo dokładnych wyliczeń ( dzięki fr33 - matematyka dużo wyjaśnia) wynika, że przy różnicy temperatur rzędu 25 stopni , w jednostce objętości, zyskujemy 30mg tlenu więcej.
http://img401.imageshack.us/img401/6450/moc2sw0.th.jpg
Z dodatkowych obliczeń wynika, że przy obniżeniu temperatury powietrza o 25 stopni(nie wiem jak to zrobić) zyskamy maksymalnie, na wyrost, 5KM.
Przy tej samej różnicy temperatur zwiększy się współczynnik napełnienia cylindra o ok. 0.03.
Średnie ciśnienie użyteczne(przy paliwie 100 oktanowym) wzrośnie o maks. 3 kG/cm2
Zyskamy więc na tym od 3-5KM... - przy założeniu optymalnych warunków.
Rozmowa jest dość ciekawa, wiec po drodze, może wyrzucę zbędne posty.
Jednostka objętości (w niskiej temperaturze) mieści w sobie wiecej powietrza z racji zwiększenia gęstości.Cytat:
Napisał Majkel
Zależność miedzy temperaturą, cisnieniem i objętością opisuje równanie Clapeyrona mówiące o gazie doskonałym ale spokojnie możemy przyjąc, że opisuje gaz rzeczywisty :) (jest dość dokładnym odwzorowaniem)
p*V = n*R*T
p - ciśnienie
V - objętość
n - liczba moli gazu, czyli miara liczby cząsteczek naszego gazu
T - temperatura bezwzględna, T [K] = t [°C] + 273,15
R - uniwersalna stała gazowa; R=8,314 J/(mol*K)
R=Na*k
Na - stała Avogadra (liczba atomów, cząsteczek lub innych cząstek materii w jednym molu substancji złożonej z tychże atomów lub cząsteczek); Na =~ 6,02214179 * 10^23 mol^-1
k - stała Boltzmanna.
wszystko w tym temacie chyba :)
ps. naj-fizyczno-matematyczny temat na tym forum :D
...Zwiększenia gęstości...... Pomyślałem dobrze, napisałem źle :P
malymariusz, wachasz się miedzy 2.0 TB a 3.0 V6, Mam rozumieć, że chcesz go tuningowac? .. jeśli tak to więcej mocy uzyskasz z 3.0 V6 :) 2.0 TB jest juz dość wyśrubowaną jednostką .. do 3.0 mozesz wrzucic kompresor i miec sporo wiecej mocy :)
Tlumikami przelotowymi, stożkami, chwytakami powietrza nie uzyskasz wielkich różnic.
Zastosowanie kompresora da jakieś wymierne korzyści...
No tak, możesz np włożyć bi-turbo do 3.0 V6. Nie wiem ile mocy zyskasz ale zapewne wiele. Ciekawy jestem czy skrzynia poradzi sobie z taką mocą nie mówiąc już o półosiach....