Wygląda na to że przekaźniki są ok, także nie wiem gdzie leży przyczyna tracę już nerwy i cierpliwość na tą klimę
Printable View
Wygląda na to że przekaźniki są ok, także nie wiem gdzie leży przyczyna tracę już nerwy i cierpliwość na tą klimę
a sprawdziles je tylko wzrokowo czy jakims miernikiem... jak podlgadalem mechanika to dobrym sposobem bylo podlaczenie zaroweczki i sprawdzenie czy sie zapala...moj wzrokowo tez wygladal ok nawet bardziej niz ok bo wygladal jak nowy a jednak nie dzialal
tak nawet 2 razy sprawdzałem tym miernikiem z żaróweczką :( dziwne bardzo jak na krótko zepnę to jak ta lala mrozi a jak przekaźnik pójdzie na swoje miejsce chwilkę pochodzi i się rozłącza, a może być tak że przekaźnik daje za mały plus ?? nie wiem już wymyślam cuda ..
a probowales zamienic miejscami przekazniki??albo moze masz mozliwosc z innego autka wziasc taki przekaznik i zapodac...tam orginalnie do klimy i wiatrakow jest 50 A ja teraz zamontowalem sobie 70A mechanik mowil ze bedzie lepszy i nie bedzi sie tak grzal ile w tym prawdy nie wiem :)
Przypuszczalnie cewka przekaźnika po rozgrzaniu przestaje spełniać swoją funkcję - wymiana przekaźnika powinna załatwić problem.
więc tak byłem teraz u elektryka i fachowca od klimy i przekaźniki nie są to na 100 %. Powiedział że przekaźnikami steruje też komputer klimy i to coś tam, dziś wieczorem będzie czarował i ma mi to zrobić. Ale może macie jakieś pomysły co może być jeszcze nie tak....??
ciekaw jestem co CI wymysla ...
Byłem u elektryka ale prywatnie po za firmą no i niestety nic nie zdziałaliśmy bo panel sterowania od nadmuchów i klimatyzacji i temperatury zaczął się dziwnie zachowywać tzn. nie reaguje na polecenia sam sobie reguluje temperaturą i siłą nadmuchu i miejscami z której kratki ma wiać. Elektryk twierdzi że to jakiś tryb awaryjny i że ma jakieś błędy jutro jadę na komputer wykasować te błędy. Twierdzi że przez te ewentualne błędy panel źle steruje i też dlatego nie chcę się załączyć ta klima. Jutro opiszę ciąg dalszy moich zmagań z tą nieszczęsną klimatyzacją
i co tam CI nawymyslali?ogarneles temat??