-
andrzej1980, ale sam widzisz że w 16V trzeba dobrze trafić. Nie ma co znowu tutaj prowadzić dyskusji 8V czy 16V bo to bez sensu. Dla osoby która chce coś mało awaryjnego 8V to zdecydowanie lepszy wybór, prawdopodobieństwo trafienia zajechanego jest dużo niższe niż 16. No i w obsłudze jest tańszy.
-
Ja też szukałem 8v, ale trafiłem na zadbane 16v i nie żałuję... 146 paliła mi 10/12 w mieście benzynki, ale nie jeździłem jak emeryt. Na trasie z klimą schodziła w okolice 7,5/8,5 ale max 130km /h. 155 na razie pali mi za dużo, bo miałem walniętą cewkę i dolot mam uszczelniony taśmą - pęknięte rura od filtra do przepustnicy, dostać za chiny nigdzie nie mogę dobrej... :)
1.8 16v w 155 spala mi 13/14l lpg w mieście w lato, klima auto non stop i czasem mały stres od skrzyżowania :) Benzyna wychodzi w trasie 9l, gaz 10.
Ogólnie mam drugiego TS'a 16v i nie mam porównania do 8v. Starsze 8v na łańcuchu są chyba najmniej podatnym na awarię silnikiem, ale oglądałem 3 szt i akurat wszystkie 3 miały albo kompresję jak sinusoidę, albo ogólny stan auta był bardzo kiepski..
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
-
Jak jeszcze posiadałem swoją 8v 1.8 to paliła mi w trasie 9,5l gazu, natomiast w mieście 13l gazu.
Jeśli jednak chciałem lekko przyspieszyć no to cóż... 15l spijała pijawka ;)
-
moja 8v w trasie z predkoscia do 100km spala 6,5-7.miasto 9
-
A mi teraz przy jeździe po obrzeżach Wawy wychodzi coś koło 8,5-9, nie ukrywam że jestem mile zaskoczony bo nie jeżdżę jak ciapa:)
-
cipa he he :Dale nie ma tez potrzeby rozpedzac sie i hamowac w miescie...jadac spokojnie i tak w tym samym czasie sie dojedzie:D
-
cześć przy normalnej jeździe miasto 80% trasa 20% z klima czy bez -10l a i więcej da się zrobić bez problemu:) pozdrawiam
-
spalanie 1,8 TS 16V - tu masz wszystko
-
error, może i tak ale jak ktoś lubi dźwięk wysoko kręconego TS'a to takie argumenty nie są ważne:)
-
sorry ale ts ma tak zryty dzwiek jakby cos urwac sie mialo:P v6 to mruczy:D