-
temat z felgami - masz rację, źle założyłem bo nie wiedziałem gdzie,
a co do tego tematu, nie zgadzam się z Tobą, swoje zdanie na ten temat wyraziłem i powtarzać się nie będzie, a że tego nie rozumiesz, to przykro mi bardzo, tyle mam do powiedzenia w temacie.
-
Ehh, grochem o ścianę... Chyba fałweje się do Alf przesiadają;) Masz rację, "powtarzać się nie będzie"...
-
Literówka :) Jesteście ("wy" w Twojej osobie) bardzo spostrzegawczy i złośliwi ;)
-
Panowie wrzucie sobie na luz.
Nie ma co się kłócić i nabijać posty.
-
Wybacz, ale argumenty merytoryczne do Ciebie nie trafiły, więc pozwoliłem sobie na koniec wykorzystać Twój mały błąd. EOT.
-
Po części trafiły i rozumiem, że chcesz wskazać inne tematy, które po części zawierają informacje (ale nie do końca...powtarzam się...)ale wolałem założyć nowy i sięgnąć opinii na konkretny temat - wahacze w Szczecinie, gdzie jaka cena....eh zresztą nie ważne,
jeśli coś jest nie zgodne z regulaminem to niech moderator albo admin (jeżeli są tu tacy...?) zamknie po prostu temat...i po krzyku.
-
Zakopaliście kłótnią mój poprzedni post
-
Ze sklepów w Szczecinie (bo zauważyłem, że wolisz robić zakupy osobiście niż via Internet) to masz do wyboru Ital-Auto na Mieszka lub LAND-Car na Chmielewskiego. W tym drugim ostatnio kupiłem oryginalne wahacze do 159 w bardzo dobrej cenie, więc może i do 147 się tam takie znajdą (a już "ustaliliśmy", że te z ASO są najlepsze). Jeżeli nie oryginały, to Ital-Auto sprowadza wszystkie części TRW, Vema itd. bez problemu (o ile pamiętam to mają dostawy we wtorki i czwartki). Ceny tylko na telefon (LAND-Car także na ich stronie www).
EDIT: cuoreventi nie przesadzaj, to nie kłótnia a raczej męska wymiana zdań... Nie zawsze się trzeba "lizać po ...";)
-
Dzięki :)
A teraz totalnie n00berskie pytanie...lepiej kupować osobiście (szczerze to za bardzo się nie znam jeszcze na samochodach bo to mój pierwszy samochód i nie chciałbym czegoś skopać przy kupnie wahaczy....np. nieprawidłowy wahacz, albo sprzedawcy wcisną mi jakieś gówno...) czy dać sobie spokój i oddać sprawę w ręce warsztatu który sprowadzi te części (wahacze). Pewnie taniej wyjdzie osobiście...ale chyba różnice w cenach nie będą tu znaczące.....?
-
Różnice w cenach mogą być duże - wszystko zależy od marży warsztatu.
Przy kupnie części do samochodów właściwie wszystko dobiera się po numerze nadwozia (VIN), więc jeżeli sprzedawca nic nie pokręci to część będzie pasować.
Ja osobiście wolę kupić osobiście lub przez Internet, a potem pojechać do warsztatu i patrzyć mechanikom "na ręce" - jak wymieniają i czy na pewno zakładają część, którą przywiozłem. Często się bowiem słyszy, że:
1) w przypadku zlecenia zakupu części warsztatowi - ktoś zapłacił za część lepszej firmy, a założyli mu gorszą,
2) w przypadku samodzielnego zakupu części i montażu w warsztacie - mechanicy założyli "swoją" część gorszej jakości (czasem używaną), a część klienta została wystawiona na Allegro.
Pamiętaj, że kontrola jest najwyższą formą zaufania;)