A dlaczego mielibyście nie być? To nowe auta przecież.
Printable View
A dlaczego mielibyście nie być? To nowe auta przecież.
Garść przemyśleń od zadowolonego posiadacza Giulietty :)
- Silnika JTDM2 wcale nie słychać na biegu jałowym (i nie chodzi mi o to, że się wyłącza silnik dzięki systemowi Start-Stop). Samochód jest idealnie wyciszony. Powoduje to, że muzykę z BOSE słychać idealnie!
- polecam BOSE. Niewiarygodne brzmienie! Glosniki rozstawione optymalnie-przód, słupki boczne, tył, subwoofer zamiast tylnego koła (to może być dla niektorych minus. Aczkolwiek ja w poprzednich nowych autach nigdy nie korzystałem z zapasówki, więc nie płaczę. Jest tak zwany fix&go. Mam nadzieje, że w przypadku drobnego problemu -zda egzamin).
-polecam "lufcik"-Dach przeszklony, panoramiczny rozsuwany elektrycznie. Na obecne letnie dni - idealny do bezpośredniego kontaktu z przyrodą :) 3 pozycje: rozszczelniony/uchylony - 1/3 otwarcia - full otwarte. Ja korzystam z reguły z pierwszego (na parkingu) i ostatniego podczas niezbyt szybkiej jazdy (do 60-80km/h), bo później szum powietrza uniemożliwia rozmowę, słuchania muzy, itp. Zimą super doświetlenie samochodu w pochmurne dni. Pasażerowie również mają dach panoramiczny (nie rozsuwany). Oba dachy mają roletkę, chroniącą przed mocnym napromieniowaniem słonecznym.
-polecam regulację lędzwi - przydaje się na dłuższe trasy - plecy nie bolą!
- przy korzystaniu z samochodu przez żonę i męża przydaje się opcja: Siedzenia przednie elektrycznie sterowane z funkcja zapamietywania ustawien po stronie kierowcy. Można zapisać do 3 ustawień różnych kierowców :)
- zielony pas u góry szyby przedniej chroni przed światem słonecznym :) polecam
- samochód "płynie" na drodze. Prowadzenie wyśmienite, dzięki Q2 super wchodzi w zakręty. Samochód jest jakby "przyklejony" do jezdni
- ciąg dalszy jak mnie znów natchnie :D
pozdro
Na torze 1,4 120 troszke nie wydaje :) ale i tak Julka zdala egzamin w przeciwienstwie do zony :P
http://www.youtube.com/watch?v=JBKw_4QP6WQ
Moja Giulietta jest trochę twarda, nie lubi dziur w drodze, lubi dużo benzyny itd...
Ale to wszystko nie ważne bo jak do niej wsiadam i przełączam na tryb dynamic :) to banan mi z twarzy nie znika :) a tak naprawdę to nawet wystarczy na nią popatrzeć i już wszystkie jej "wady" (jeżeli takie ma) znikają :)
Bardzo podoba mi sie dzwiek Julki :) szczegolnie jak juz jest rozgrzana :P