Pomysł godny wypróbowania pod warunkiem ze plastik nie jest uszkodzony. U mnie pękł przy podstawie i nawet jak go wybiję i wyczyszczę i tak będzie zasuwał razem z resztą :/
Printable View
Pomysł godny wypróbowania pod warunkiem ze plastik nie jest uszkodzony. U mnie pękł przy podstawie i nawet jak go wybiję i wyczyszczę i tak będzie zasuwał razem z resztą :/
Na twoim miejscu sprawdzilbym jeszcze czy odpowiednio poprowadziles wezyk, mialem to samo, juz teraz nie pamietam czy ma byc pod silniczkiem czy nad, bylo dokladnie to samo, wymienilem zatarty silniczek i to ustrojstwo po wlaczeniu wycieraczki wychodzilo, zmienilem sposob poprowadzenia wezyka i jest ok, bez zadnych kombinacji, dodatkowych wezykow itd., chwile radosci z alfa to rowniez momenty gdy potrafisz cos naprawic sam, poswiec troche czasu a pewnie bedzie jak u mnie, powodzenia.
Panowie u mnie też nie chciał ten trzpień wyjść. Trzeba mechanizm zamontować w imadło, nakręcić na końcówkę trzpienia nakrętkę, żeby nie uszkodzić gwintu, a następnie dobry młotek w rękę i jazda. U mnie trzeba było naprawdę napracować się młotkiem, żeby wybić ten trzpień, ale udało się.
Potem papier ścierny w łapkę i czyszczenie, potem przesmarowanie i wszystko ładnie działa.
jeszcze raz bo juz zglupialem
- ten zaworek od sprysku ma chodzic razem na sztywno z trzpieniem? trzpien se chodzi to zaworek razem z nim
czy ma byc tam na luzno ? trzpien ma chodzic a sprysk stac w miejscu ?
Dokładnie tak, spryskiwacz ma być w jednym miejscu podczas pracy wycieraczki.
koncowka porusza sie razem z trzpieniem i dlatego zle podlaczenie wezyka powoduje iz wysuwa sie to ze swojego miejsca, poprostu wezyk jest za krotki gdy zle osadzony, czyszczenie czyszczeniem ale i tak bedzie sie wysuwal jak go zle poprowadzisz, tak jak pisalem ja wymienilem silniczek a wezyk i tak sie wysuwal i dopiero po kombinacjach okazalo sie iz poprowadzilem wezyk zla strona...
sorki za pisownie ale nie mam polskich znakow