Tylko JTS
Printable View
Niestety na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam. Weź pod uwagę przebiegi roczne i do czego Ci będzie potrzebne auto. Czy do łykania kilometrów autostrad, czy zabawy na krętych drogach (broń Boże dziurawych). Dla mnie większą frajdę sprawiała benzyna 2,0 JTS (silnik kręci wysoko, no i ten pomruk z wydechu). Przy V6 spalanie jest trochę wysokie, ale i frajda jeszcze większa. JTD jest spokojniejszy, no chyba, że masz możliwośc nabyć 2,4 JTD, ale u nas to rarytasik. Wybieraj
nie było fabrycznych GT z 2,4 JTD wiec rarytasów nie bedzie,
kup Vke, bo inaczej beda Ci wytykac na forum ze gnojowozem jezdzisz, i nie godny jestes nazywac sie alfistom, a prawdziwa Alfa to tylko z benzyną.
Jakiś czas temu przed podobnym wyborem stałem.
Co mogę Ci w 2 słowach doradzić:
1) AR to nie BMW
2) BMW mają jeszcze większe przebiegi niż AR, częściej też są mocno wyeksploatowane. Będą też rocznikowo starsze.
3) Cenowo na pewno korzystniej wyjdzie Ci AR, chyba, że nie chcesz koniecznie coupe, to BMW można w dobrych pieniądzach kupić. Tyle, że na tym poziomie kasy możesz wejść jedynie w model e46, który już moim zdaniem jest mocno opatrzony. E92 (najnowsza 3'er coupe) to zupełnie inne pieniądze i o tym nie rozmawiamy.
4) Co do silników, to w GT masz 4 opcje 1.8TS 140KM, 2.0JTS 165KM, 3,2 V6 240KM i 1.9JTD 150/170KM.
5) Ja wolałem kupić JTD, niż JTS'a, ale jeśli nie lubisz diesla, to popytaj właścicieli ile palą im JTS i ile V6. Może się okazać, że w rzeczywistości, dużej różnicy nie będzie i w takim przypadku poluj na V6 (którą jakbyś potrzebował pewnie można zagazować). Aha, JTS mają 5 biegowe skrzynie, JTD i V6 6 biegowe.
6) Nie wiem czym jeździsz obecnie, ale po JTD i JTS dynamiki nie spodziewaj się powalającej. Jest to raczej mocna średniawka.
te bocian .... ino my na rola robia tymi noszymi traktorami ? kaj mu godosz ze mi nie alfisti ?
kurca fuks ! to chopie nie bieraj ałfy na ropa bo Cie tu zjedzo zara ze sie nie znosz i ze zes gamon, bociek dobrze godo, wez cos wiekszego niz v6, a jak malo bydzie to Hyena zrobi Tobie jeszcze lepszy motur do reagowania na gaz ino tyz w zakretach Ci polepszy jazde, bieraj benzyne panocku
No powiem tak tylko diesel mnie interesuje. Jezdzilem do tej pory e46 ale komus sie spodobala i mi podwineli...dlaczego gt-ma cos w sobie styl ,bryla..podoba mi sie..oszczedny diesel chcialbym ale zeby czasem depnac ,auto bedzie uzytkowane w niemcZech bo tu pracuje...
ja tam nie narzekam
autko użytkuję na codzień ( praca )
grzecznie - małe kółka 6,2/100 ( krótkie odcinki )
grzecznie - małe kółka 5,5 ( droga krajowa 100km )
grzecznie - większe kółka 6,8 -7 /100 ( krótkie odcinki )
zapier... większe kółka - jak do dzisiaj max niecałe 8/100 ( krótkie odcinki )
dla mnie super
ocho, to teraz dales :) w necie nic nie znajdziesz na ten temat .... ciekawa informacja, chyba ma jedyna w Polsce taka