Ha dobre to co piszesz sama prawda poza tym, że ideą każdego forum jest to co piszesz a dokładnie czego nie będziesz pisał czyli : "A to jest drugi powód, który odsuwa ode mnie chęć dzielenia się konkretami - bo za chwilę pojawią się posty pt. "coś mi strzeliło w silniku i auto nie odpala - czy to mógł pęknąć pasek rozrządu", albo "moje auto nierówno pracuje, POMOCY"" ja uważam i pewnie 99% użytkowników tego forum że pomaganie innym i tłumaczenie nawet i glupich pytań na zasadzie cos mi puka cos mi stuka jest własnie fundamentem forum, kazdy tu świadczy swoją pomoc w pełnym zakresie a nie na zasadzie wiem ale nie powiem, uważam że takie podejście to podejscie mechanika który szuka reklamy i zbytu na swoją usługę, a nie kolegi z forum który chce pomóc - i tu lezy pies pogrzebany :).
Są tu użytkownicy którzy nie pojadą do serwisu bo nie chcą lub z innych powodów, ale napewno nie zasługują na określenie takie jak twoje: "Wiesz - domorosła mechanika w tym przypadku nie jest wskazana", ponieważ w niejednym przypadku właśnie taka mechanika okazała się o 100% skuteczniejsza niż jakiś warsztat tu dzież ASO.
Moja poraszka to to że nie udao mi się ciebie przekonac do opisania w szczegółach tego problemu, chciałem to zrobić choć ten temat mnie nie dotyczy (zakończyłem go jakiś czas temu DOMOROSŁĄ MECHANIKĄ czyli wymianą na nowy kolektor), pytałem :) z myślą o innych forumowiczach.
pozdr i zycze powodzenia