Napewno da się z tym coś zrobić.skoro do 156 włazi i się da,to do 147 też podejdzie.na początek poszukaj coupe angola,a potem kogoś kto to ogarnie,wszystko się da!
Printable View
Napewno da się z tym coś zrobić.skoro do 156 włazi i się da,to do 147 też podejdzie.na początek poszukaj coupe angola,a potem kogoś kto to ogarnie,wszystko się da!
Jak coś takiego by wypaliło to bajka, kase zbierać i w zime się bawić.
Popieram!!!!plan dobry,tylko jeszcze wykończenie musi być odpowiednie!ha,ha!i zabawa że....co ci będe pisał,jak ogarniesz temat to nie będziesz z niej wysiadał!
A GTA to nie V6 ? Wydaje mi się że jednak tak :D
A o ile dobrze pamiętam to silniki w 147 i 156 wiszą, a nie stoją jak w 166.
Czy to TS czy V6 to otwory z gwintami żeby podwiesić silnik ze skrzynią na poduszkach są bez zmian (w podłużnicach) i jedna na tyle silnika.
Nie widzę też problemu żeby przekręcić uchwyty mocowania od 156 V6 bądz i GTA.
Bloki silników czy to zwykłe V6 czy TB są praktycznie takie same ...
Moge się mylić więc niech mnie ktoś poprawi :D
Mały edit: http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=1&GUI_LANG=6
a może przetrzesz mi szlak i wsadzisz do 147 2.4 JTDm 20v ? ;)
Uwierz mi ,że to niestety spory koszt.3 niezależne osoby zgodnie potwierdziły ,że jak nie ma 20k ,to nie ma co mysleć o tym,a i to trzeba miec jakieś 5k na niespodzianki ( cena to swap silnika,sprzegła i skrzyni,silnik do remontu + nowe sprzęgło + nowy osprzęt + półosie z przegubami).Lepiej kupić 156 2,4 20v i wtedy modzić,wyjdzie taniej, chyba ,że robocizna w twoim zakresie + dobre dojście części.Acha ,mowa o 156,w 147,mozliwe ,że koszt większy.
Ad 2,0 20v.Pomysł przedni,potencjał ogromny,ale i tu trzeba liczyć się z workiem $$$ i po drodze z kilkoma mniejszymi woreczkami $$.Jednak pomysł popieram,choć żeby to miało sens,to i jeden i drugi projekt musiał by chyba pozostać w naszej własności dożywotnio,lub prawie dożywotnio.
To Ci się chyba z jakimś Audi pomyliło, że tam 20 valve'esó naliczyłeś :D
Duże kombinacje nigdy nie są tanie :D W tym przypadku cały projekt kosztowałby maxymalnie 40kPLN... i w to wchodziłoby auto, silnik, skrzynia, nowe graty i jeszcze elementy pozwalające uzyskać z tego silnika okolice 280KM... no j jeszcze zrobienie, żeby to auto wyglądało z klasą
Czy to drogo???
Biorąc pod uwagę, że cięższa 166 z 200KM łapie setkę w 8s to lżejsza 147 z 280KM powinna to zrobić w okolicach 6s... szał jest :D
Dlaczego? Bo jak się sprzeda takie auto to się straci? :) Na każdym własnym sprzedawanym aucie się traci, bo nikt nie patrzy co ty zrobiłeś tylko ile on mógłby za to auto dać...
A auto to jest inwestycja w przyjemność. :D
Myslałem ,że to 5 - cylindrowe 2,0 stąd zamysł 20v.
Masz racje,tuning przez w miarę duże "T" to są już kosztowne sprawy,zaś auto bardzo oryginalne i egzotyczne,ale i rownież nie koniecznie praktyczne,chocby na iles,ale pomińmy ta kwestię.Pomysł świetny,byłbym goracym orędownikiem takiego przedsięwzięcia,tylko że koszta niestety,ale skutecznie mogą odstraszyć.
Przy masie oscylującej w okolicach 1300kg z takim 2,0 , 147 przy mocy 280-300km ,myślę spokojnie by zeszła poniżej 6s do 100km/h.
Masz rację,taki projekt ,to przyjemność dla siebie,dlatego sam myslę cały czas o swapie,tylko te koszta ...