Tygrysio, znów Cię pomęczę :) Jak będziesz mógł to napisz gdzie to ustawić bo nie mogę znaleźć. :)
Printable View
Tygrysio, znów Cię pomęczę :) Jak będziesz mógł to napisz gdzie to ustawić bo nie mogę znaleźć. :)
W radioodbiorniku wciskasz menu
Opcja Speech Volume
Ta funkcja umożliwia wyregulowanie (ustawienie od 1 do 40),
Na ekranie wyświetlany jest aktualny stan funkcji:
-- „Speech Off”: funkcja nieaktywna.
-- „Speech Volume 23”: funkcja aktywna z ustawieniem głośności 23
Ja u siebie ustawiłem na 30 bo było za cicho :)
Też mam problem ze słyszalnością w Julce, a w zasadzie moi rozmówcy mają problem. Zawsze kiedy rozmawiam przez telefon rozmówcy cały czas proszą o powtórzenie, mówią że prawie nic nie słychać, jest jakieś echo itp. Jest to tym bardziej dziwne że w drugim samochodzie (MiTo) B&M działa pefrekcyjne (w kwestii słyszalności). Wszyscy mnie słyszą idealnie, używam tych samych telefonów. Z doświadczenia wiem że serwisy rozkładają ręce jeśli chodzi o blue&me. W MiTo z jednym z telefonów przestało działać wybieranie głosowe i nikjak nie dało się tego przywrócić, wymieniłem telefon. Nie pomagał żaden reset, ASO wymieniło centralkę i nic.
U mnie wszystko jest OK, tylko czasami jest podobno małe opóźnienie - telefon Sony X10 mini pro.
Tygrysio - napisz w wolnej chwili łopatologicznie gdzie to, bo przyznaję się, że nie chce mi się szukać.
Ja od samego początku mam dziwną słyszalność, znaczy ktoś kto mnie słucha ma wrażenie że dzwonię z drugiego końca świata... Przyzwyczaiłam się, już mam drugi telefon, Miciak ma 2 latka, nie przeszkadza mi to.
---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:10 ----------
Tygrysio - dzięęęęki.
---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 20:10 ----------
W MITO nie ma tego w Menu o czym pisał Tygrysio :confused:
Coś niby wynalazłam, ale nie wiem czy to akurat "to", tak więc poszukiwań ciąg dalszy i prób z telefonem...