-
Pod maska po prawej stronie masz puszke z przekaznikami jeden jest od pompy paliwowej,wyjmij go i włoz z powrotem.Najlepiej zakrec jeden raz,jak nie zapali to wtedy to zrob,jezeli zapali to wymien ta kostke koszt ok.10zl.Sam to przeszedlem 1 miesiac nerwow i szukania!
-
sprawdze, sprawdze ale myśle ze elektrycy wyłapaliby takie cos, przeczesali całą instalacje i sprawy elektroniczne wykluczyli, raczej bedzie to coś mechanicznego
-
Za wiele tu gdybania moze po prostu podjedz na komputra sprawd co i jak przy zapalaniu cisneinia na listwie itp, moze czujnik cisnienia na pompie (objaw podobny gdy nie che odskoczyc wtedy takie cuda sa niby cisnienie ok ale nie ma jak regulowac ) moze cos innego
-
właśnie na egzaminerze nie pokazuje zadnych błędów ;//
-
Miałem podobny problem że komputer nie pokazywał mi żadnych błędów a samochód nie chciał mi odpalić. Okazało się że była to wina rozrusznika ponieważ pobierał za durzo prądu, krytyczny moment dla komputera to 9,5 volta. Komputer przestaje pracować, nie podaje żadnych poleceń na wtryskiwacze. Powiedz mechanikowi żeby sprawdić kilka razy pobór prądu rozrusznika przy rozruchu i czy nie są przegrzane końcówki przewodów wyskokiego napięcia.
-
Dla zakończenia tematu daje odpowiedź:
powodem nie odpalania był uszkodzony sterownik silnika