możesz z tylnych lamp ale pozycyjne i stop trzeba puscic przez przekaźnik zeby dzialalo. w razie pytań słu że radą
Printable View
możesz z tylnych lamp ale pozycyjne i stop trzeba puscic przez przekaźnik zeby dzialalo. w razie pytań słu że radą
Czyli tak i tak trzeba puścić jeden przewód do skrzynki bezpieczników / akumulatora.
To teraz pytanie czy nie lepiej puścić całą wiązkę do skrzynki bezpieczników i tam to podłączyć?
no ja ten jeden przewod puscilem od samego aku i dalem bezpiecznik. mozna ze skrzynki ale dostep mizerny. przeciagniecie jednego kabla nie bylo łatwe a co dopiero całej wiazki. kupujesz z 8m przewodu po złotówce i do ego dwa przekaźniki tez po 8zl i masz wszystko.
A którędy puściłeś kabel do aku?
Którędy wpuściłeś wiązkę od gniazda haka do "bagażnika"? ... trzeba zdjąć zderzak?
Zdemontuj boczek od środka w bagażniku, będziesz miał ładną zabezpieczoną gumką dziurę do puszczenia kabli między zderzakiem a komorą bagażnika.
ok ...wiem którą masz na myśli :)
Rozumie że do świateł pozycyjnych stopu i prawego kierunku da się wpiąć w kable z tej strony, ale co z pozostałymi światłami ... trzeba ciągnąć kable na lewą stronę? ... a przeciwmgielne? ... trzeba wpiąć się z lewej strony w wiązkę co idzie do klapy?
z drugiej lampy bierzesz tylko drugi kierunek. pozostałe moga isc z jednej lampy.kabel spod maski wciagnąłem do srodka prze jakas zaslepkw z podszybia pod deske rozdzielcza. ( łatwo nie było) drut ze sznurkiem troche pomogł. Dalej pod listwami progowymi pod tylną kanapę a dalej pod wykładzine i do bagażnika.
ciekawe jak fabrycznie podłączają instalacja elektr. haka .... :confused:
Masz może schemat elektryczny instalacji w tej Alfie?
z tego co wiem to wpinasz się do przewodów od lamp po prostu. Przynajmniej kiedyś tak się robiło, może teraz są jakieś inne zestawy..
A ma ktoś z Was schemat wiązki elektrycznej bagażnika?
Chodzi mi konkretnie który kabel idzie do której lampy (nie chce mi się demontować lamp żeby to sprawdzać, mam zamiar wpiąć się w wiązkę która idzie w bagażniku).
... lub może ma ktoś jakaś rozpiskę typu: kolor przewodu - przeznaczenie/użycie?