No tego też się spodziewałem, bo nawet wizualnie GT jest szersza od starszej wersjii
Printable View
No tego też się spodziewałem, bo nawet wizualnie GT jest szersza od starszej wersjii
mariusz z autods ma już chyba zestaw do zwykłej 147
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._autods-6.html
Fajne ospoilerowanie znajdziesz w Auto DS, jak mówi Bocian :) Kość słoniowa + czarny dach wydaje się ok kolorem.
A co do naklejki, na mojej 145 wygląda spoko (kliknij w link w sygnaturce to zobaczysz). A sąsiad miał na czarnej 147 czerwoną i IMO nie pasowała ni hu hu.
Lexusy z tyłu sobie podaruj. Paskudztwa. Przednim lampom możesz np. zafasować czarne wkłady + soczewki z punto - powinno zrobić robotę. Xenony - co kto lubi.
Przyciemnianie szyb - może Ci się uda ładnie zrobić, ja bym sam nie ryzykował. A felunek jaki masz? IMO np. taki zamiata salę http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...8611a14b464457
Wydech? Proex na zamówienie to z tego co mi wiadomo - najlepsza opcja w swojej cenie. Sam niedługo się do nich zgłoszę.
Ale mając 4 koła, nie lepiej zrobić jakiegoś fajnego swapa? :P
Szukać na Allegro czy bardziej na stronie z Proexa?
A co masz na myśli, konkretniej? W co byś to zainwestował? 4 tys to też za bardzo nie poszaleje z podrasowaniem
---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
Myślałem bardziej o czarnych do koloru nadwozia coś w tym stylu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...fa4ecc853.html tylko z elementami srebrnymi
Generalnie co do proexa to skontaktuj się z nimi - na allegro mają model do 156, ale na zamówienie powinni zrobić 147.
Co do swapa - w tej kasie spokojnie zrobiłbyś dwulitrówkę - zostawiając skrzynię miałbyś mocne auto, na przykrótkiej skrzyni manualnej (normalnie dwulitrówki miały selespeeda), które miałoby 35 KM 51 Nm więcej i potencjał jeszcze kilku koni i Nm z chipa, modu głowicy i, oczywiście, magnetyzerów*. Nie wiem jak jest dokładnie z osprzętem, ECU chyba ten sam ale z inną mapą, brak oryginalnie zmiennej długości układu dolotowego w 1.6 - najlepiej kupić angola na dawcę. Albo mógłbyś zrobić chip i mod głowicy swojemu 1.6 na czym byś ok. 15-20% mocy i momentu zyskał zyskał (wartość optymistyczna).
Felgi kwestia gustu, osobiście jestem fanem szprych albo takich jak podrzuciłem.
*To ostatnie to żart ofc.
jeśli wydech to tylko proex, do tego dobry dolot i zawias np hr
co do body to można szukać fajnych oryginalnych używek - czasami pojawiają się takie na alledrogo.pl
Progi ala GTA od AutoDS to ja mogę zaproponować bo mam takie do sprzedania :)
Jeśli to przedlift, to jedyna rzecz, jaką bym zmienił, to cały tłumik końcowy, bo ten oryginalny wygląda lekko wsiowo (ktoś go malowniczo porównał do krowich wymion :) ) i fele oryginalne takie trójramienne telefony (nie mam pojęcia jak się nazywają). Reszta auta jest piękna w oryginale, nie ma co poprawiać. Co do koloru... jaki masz oryginalny?
Nazywają się tristar :)
Oryginalny kolor to grafitowy, ale mam malowany błotnik i zderzak przedni i pod innym kątem widać lekką róźnicę w kolorach