currahee... Obstawiam tu panewki.
Printable View
currahee... Obstawiam tu panewki.
ja mam podobny problem, tylko że w TS, no i zaczyna stukać dopiero jak złapie temperature ok 70 stopni na zimnym nie słychać, no i jak się już zagrzeje to cyk cyk cyk słychać już cały czas, przebieg auta 97 000
To byłoby gorzej :( jak to sprawdzić czy panewki czy popychacze?Cytat:
Napisał Majkel
Dokładnie.Cytat:
Napisał Majkel
Popychacze stukaja cały czas jak sie rozgrzeje ja tak miałem w ts w boxerze nie wiem może być podobnie ,panewki co sie orientuje stuknie pare razy i przestanie na pewnych obrotach silnika jest pare postów o panewka można sobie poszukać 8)
Miałem dokładnie te same objawy i niestety były to panewkiCytat:
Napisał currahee
Ps.Sama wymiana panewek i szlif wału na długo nie pomogą jeśli nie naprawisz pompy oleju bo to włąśnie ona jest przyczyną tych problemów!!!!
Witam!
Ja mam podobnie z tą różnicą, że na zimnym silniku, a jak narazie nie garażuję przy porannym odpalaniu przez 2 góra 3 sek słychać stuki, które przechodzą całkowicie po tym czasie. Natomiast w ciepły dzień, kiedy mocno grzeje w maske czegoś takiego nie ma. Dwóch fachowców mówiło mi że to mogą być popychacze,nie obstawiali panewek. Pozdrawiam
Objawy stukania które opisuje masterpolo i currahee są podobne do moich. Jeśli odpalę auto po nocy to chwile postuka późniejsze odpalenia już są bez stuków. Moim zdaniem panewki stukały by cały czas a zwłaszcza na wyższych obrotach a u mnie nic.
Wychodzi na to, że mamy to samo. U mnie jak odpalam auto pierwszy raz później np. ok. 12 (czyli jak jest cieplej i auto się trochę nagrzeje) nic nie stuka. Stuka tylko rano na zimnym 2s. Więc nawet jakbym chciał aby usłyszał to jakiś mechanik to musiałbym zostawić auto w warsztacie aby mogli odpalić całkiem rano.
Niewątpliwie auto musi postać dobre parę godzin żeby pokazać macherowi o co chodzi...
będziesz to robił w najbliższym czasie?? widzę że jesteś(currahee) z KRK gdzie serwisujesz swoja bellę??