-
kolego narazie nie zmieniaj skrzyni wstrzyknij jej 2 ceramizery około 120zł ja jak kupiłem bele wyła na 5 i6 zdecydowałem sie i wlałem 1 efekt jest taki że już praktycznie nie wyje dlatego chce wlać jeszcze jeden aha skrzyni sciszała sie około 2000km
-
Mnie właśnie wibruje dosyć mocno na 3,4 i 5 biegu na niskich obrotach przy dużym obciążeniu - co powinienem teraz zrobić??
-
Jestem właśnie przed wymianą oleju w silniku i może by tak od razu wymienić olej w skrzyni, albo przynajmniej skontrolować jego poziom...?
Powiedzcie więc proszę jakim olejem uzupełnić ubytek i ewentualnie na jaki go wymienić?
Pozdrawiam.
- Rafał
-
No i problem powoli u mnie wraca,
po wymianie łożysk, zębatek i synchronizatora na 3/4 biegu... nie minoł jeszcze rok od naprawy... całe szczęście że jest gwarancja, w przyszłym tygodniu jadę ponownie ze skrzynią... :-(
-
Widzę, że miałeś podobne problemy jak ja teraz - mógłbyś napisać gdzie wymieniałeś i jaki był tego koszt??
-
naprawę robiłem w ASO Fiat Bilex w Łodzi
koszt z wymianą sprzęgła i łożyska... 4300zł :-/
-
Wymieniałeś przy okazji dwumas??
-
nie, byl taki plan, ale wyszło że dwumas nie ma luzów, wstawili na próbę nowy ale nijak nie wpływało to na działanie skrzyni więc zostałem przy starym
-
Dzisiaj kolega, który ma diesla z koncernu VW powiedział, że podobne objawy miał przy rozwalonych przegubach w półosiach wychodzących ze skrzyni - mam nadzieje, że może to właśnie to.
-
Czy wtedy problem nie objawiałby się na dowolnym biegu?