PietereQ widze że masz obcykane włściwe strony :wink: zapodał byś coś z konkretnie Giuliettą prosze :wink: :D
Printable View
PietereQ widze że masz obcykane włściwe strony :wink: zapodał byś coś z konkretnie Giuliettą prosze :wink: :D
Dla mnie jest to nie do wykonania :shock: . Jestem ciekaw kto tak unas potrafi to zrobić od rozważań do wykonania zapora nie do przebrnięcia : brak podzespołów i przedewszyskim kasy
Jeeeezzz.... przecież w większości to są "garażowe" swapy. Przecież ci ludzie nie mają wszycy tony siana. Myślisz że 3,0 w FWD to są jakieś inne silniki z kosmosu? To wyszstko to samo. Dobrze że nie wszycy mają takie podejście to mechaniki, bo w wyscigach brałyby udział same seryjne auta, nie byłoby fiata z LS1 itp. Niewykonalne to może jest dla kogoś w Ugandzie a nie tutaj.
Stefan, nie ogjądaj się na innych tylko działaj! :D
A co jeszcze oprócz samego silnika trzeba wymienić? Chodzi mi o zawieszenie, hamulce, elektryczne bajery (cewki, rozruszniki, przekaźniki i inne takie). Stabilizatory? Półosie? Wał napędowy?
DA SIE!!!
za duzo by pisac ale jest to do zrobienia- zaczynasz od usytuowania silnika czyli poduchy- tzn jak silnik lzy tak jak ma lezec to dopiero dalkej
mysle ze zaczac trza od wózka jak wyglada zawiecho silnika czyli poduszki
a potem to juz dopasowanie łapy mocowania silnika - to powinien byc najmniejszy problem masz do dyspozycji blizniacze auta fiat croma i tam był 2.0 l turbo rzedówka, lancia thema, sabb 9000 , nio i alfa 164, NIGDY nie było 2.0 l turbo rzedowego w alfie 164 - ktos pisze herezje!!!
był 2.0 l rzedowy ale TS a poza tym tylko 2.0 l turbo ale V6!!!!
Nigdy nie było rzedówki 4 cyl. turbo w alfie 164!!!Cytat:
Napisał 75andrew155
Założe się o wszystkie pieniądze to wy piszecie herezje :P widać jakie macie wiadomości i wy chcecie robić :mrgreen: swapa Ja taki silnik miałem w całości z osprzętem u siebie i chciałem go wrzucić do 75
Mogę podpowiedzieć że Alfa 164 z silnikiem Turbo czterocylindrowym była produkowana w latach 1988 do 1992 i miała moc 171 kM i to był silnik fiatoski z przykrywką aluminiową pośrodku silnika z napisem ALFA ROMEO
Nigdy nie było rzedówki 4 cyl. turbo w alfie 164!!![/quote] Nigdy nie mów nigdy tylko sprawdz tego w polskich książeczkach niema :lol:
Panowie proszę się trzymać tematu. Mowa jest o swapie v6 do 116.
Andrew z całym szacunkiem do Twoje osoby, widać że twoje wiadomści są znikome w temacie swapu v6 do 116. ( i nie mów mi że wrzucenie lamperdiego to to samo co v6) Widzę, że nawet nie zadałeś sobie trudu aby sprawdzić linki które dałem, bo w przeciwnym wypadku nie pisałbyś tych pierdół. Wiadomości w nich zawarte są w zupełnie wystarczające, dlatego nikt nie opisuje tu step by step, co robić bo nie ma sensu w obliczu cząstki materiałów które zapodałem. Jeżeli nie masz nic do wniesienia do tematu, poza "to jest niewykonalne" i "nie wiecie o czym piszecie" to proszę nie pisz. Ktoś pytał się o coś, oczekuje konkretnej odpowiedzi - czyli "jak to zrobić" a nie "dlaczego nie można".
Jeszcze raz ZACHĘCAM wszystkich zainteresowanych do WNIKLIWEJ lektury i poszukania na własną rękę, a większość z Was znajdzie odpowiedzi na trapiące Was pytania.
pzdr.