O dokładniej? Z której strony? Coś trzeba rozebrać czy jest widoczny odrazu po otworzeniu maski?
Printable View
O dokładniej? Z której strony? Coś trzeba rozebrać czy jest widoczny odrazu po otworzeniu maski?
f35 pewnie bedzie w kabinie przy kierownicy, t20 zapewne w komorze silnika w skrzynce a wtyk od wiazki bagaznika zaraz jak wchodzi z klapy do nadwozia, nie pamietam ale pewnie trzeba szarpnac zeby ze 2 kolki wyszly i odchylic tapicerke w bagazniku
Sorry nie sprecyzowałem. Chodziło mi gdzie znajduję się czujnik o którym napisał KARMAL.
sciagnij sobie elearna i popatrz sam. inna sprawa ze moze w innym miejscu w instalacji elektrycznej latwiej byloby zmierzyc (dostep) znow klania sie elearn schematy i lokalizacje wtyczek
Nie mam przez jakiś czas dostępu do laptopa a na smartfona nie da rady ściągnąć eLearn. Poszperałem trochę pod maską. Czy to ten czujnik?
Załącznik 229387
Załącznik 229388
Chyba tak. Jak wykręcisz akumulator oraz podstawkę, to będziesz miał idealny dostęp do czujnika cofania.
Przy okazji - jak już będziesz miał zdjętą podstawkę akumulatora, przeprowadź regulację linek lewarka (bardzo prosta operacja - a znając życie, nikt wcześniej tego u Ciebie nie robił. Procedura jest banalna i opisana na forum).
Co do czujnika to jest on taki sam do wszystkich wersji w 159?
A ten link Ci nie działa? Przecież wkleiłem link do konkretnej części: 71740080 WYŁĄCZNIK
Jak klikniesz na link, to otwiera się nowe okno -> strona EPER z komunikatem -> dajesz OK wracasz na okno z forum -> klikasz jeszcze raz link -> masz nowe okno z konkretną częścią. Z EPER'a wynika, że wszystkie samochody mają ten sam czujnik (wszystkie z listy).