Samo oklejenie daje taki efekt? Czy trzeba najpierw wypolerować lampy?
Printable View
Samo oklejenie daje taki efekt? Czy trzeba najpierw wypolerować lampy?
Chciał bym również usłyszec odpowiedz na pytanie które zadał kolega slejerek. Czy sama folia daje taki efekt, czy trzeba najpierw polerowac?
Nie trzeba nic polerować. Przecież widać, że na zdjęciu z przyklejonym tylko kawałkiem folii lampa nie była polerowana a tam gdzie jest folia ma idealną przejrzystość. Ona jest bardzo elastyczna, ma mocny i wytrzymały klej, który wypełnia wszystkie rysy i mikropory więc stąd taki efekt.
chyba się skuszę ;)
Widać, ale jakoś nie mogłem w uwierzyć w tak cudowne działanie tej folii:) A czy da się dobrze obkleić reflektory bez ich wyjmowania z auta?
Ja w tym passacie oklejałem bez wyjmowania. W AR 156 przed FL oraz 166 też nie wyjmowałem. W Gt nie jestem pewien ale ze zdjęć wynika, że są tam dość duże szpary między lampą a innymi elementami. Tylko, że do tego trzeba szpachelkę teflonową lub z miękkiego plastiku, żeby wodę wycisnąć spod folii.
Ok, dzięki za info. Wygląda to na fajny patent:)
jak wygląda sposób oklejania lamp tą folią? czy lampę trzeba odtłuścić, oraz czy nakładanie jest na mokro/suszarką?
umyć i na mokro,troszka detergentu,zeby sie woda ładnie rozprowadziła,mom oklejone juz ponad rok i wygląda jak wyglądało,żadnego zużycia,zmatowenia,odklejania folii itp