Za każdym odpaleniem silnika, bez znaczenia ciepły czy zimny
Printable View
Za każdym odpaleniem silnika, bez znaczenia ciepły czy zimny
A jak długo jest wyświetlana informacja o braku ciśnienia? Jaki przebieg ma alfina?
Coś podobnego, jak przy normalnym wyświetlaniu poziomu oleju, a przebiegu jest teraz 183tys.(rzeczywisty nie kręcony).
mam podobny problem.Wymieniłam czujnik oleju na nowy i nic.Nadal wyświetla mi ten komunikat jak odpalam auto.Oleju jest ile trzeba.przebieg 130 000 km.
U mnie błąd przestał się wyświetlać, po drastycznych przejściach - po wypadku komputer się chyba zrestartował(wszystkie ustawienia, np data, godzina). Jednak tego sposobu nie polecam nikomu:P
A jak zrestartowć komputer nie używając tak drastycznych środków?
Odłączyć akumulator na minimum 20 minut.
zrobiłam to i nadal się wyświetla komunikat.Czy to może być czujnik ciśnienia oleju? Bo wymieniłam czujnik poziomu oleju?
A ten czujnik poziomu oleju na pewno jest dobrze podpięty? I do silnika i do zegarów, ewentualnie ECU?
Odgrzewam kotleta....Ale mam ten sam problem z tym....Cały czas wyświetla się info o tym oleju...Oleju jest ok .Po odłączeniu czujnika błąd nadal po zwarciu do masy błąd nadal....Po wymianie czujnika błąd nadal..Elektyk się poddał bo cokolwiek by nie zrobił cały czas się swieci ten błąd...