jacoff
a gdzie zawozisz głowice gdzieś na terenie bydgoszczy czy po za ? Bo ja we włocławku nie mam dobrej szlifierni ostatnio gość mnie wnerwił jak miałem szlifować wał do Boxera i powiedziałem że nie zostawei tam nic napewno ;//
Printable View
jacoff
a gdzie zawozisz głowice gdzieś na terenie bydgoszczy czy po za ? Bo ja we włocławku nie mam dobrej szlifierni ostatnio gość mnie wnerwił jak miałem szlifować wał do Boxera i powiedziałem że nie zostawei tam nic napewno ;//
alfasound_mania:
w Bydgoszczy jest kilku dobrych szlifierzy:
dawno nie korzystalem z ich uslug ale z tego co pamietam polecani byli:
p. Kempinski na ul. mazowieckiej oraz na jana pawla, ale nie pamietam juz nazwiska.
Moj znajomy (p. Kwapich) ma warsztat w zlotnikach kujawskich ( trasa bydgoszcz-inowroclaw) i zdecydowanie polecam bo to solidny czlowiek.
dziękuje bardzo za informacje: przemyśle a nie wiem czy słyszałeś o szlifierni a Małej Nieszawce ludzie sobie ich chwalą
moje głowice są OK, jutro zabieram się za dalsze rozkładanie silnika i obdukcję oringów
alfasound_mania:
niestety nie znam malej nieszawki
Ciekawi mnie czy cylindry są lużne w Twoim silniku ( czy lekko wychodzą ) ?Cytat:
Napisał jacoff
jutro bede wiedzial czy luzno wyjda...
a jesli tak to co ?
pozdrawiam
To by znaczyło że ktoś je wcześniej wyciagał i nie zmienił tych gumek a powinienCytat:
Napisał jacoff
wlasnie spuszcza sie olej z silnika....
czy jest szansa na wyjecie tlokow gora? czy trzeba demontowac skrzynie i wal ?
Jeżeli odkręcisz stopki korbowodów, oraz głowicę, to wyjmiesz tłoki gorą.
A żeby odkręcić stopki trzeba zdjąć miskę :( Może uda się wyjąć tłoki razem z tulejamiCytat:
Napisał Majkel