i wybór padł na Lybre czy cos innego...? :twisted: jesli mozna wiedziecCytat:
Napisał AR_33
Printable View
i wybór padł na Lybre czy cos innego...? :twisted: jesli mozna wiedziecCytat:
Napisał AR_33
koledzy maja racje...
bierz v6, co prawda mam tsa 1.4 dlatego ze wystraszylem sie wiekszych pijemnosci (spalanie oplaty i takie tam)
teraz jesli mialbym kupwoac bralbym albo 2.0ts (wiekszych nie montowano w 145) a jesli 155 albo 156 to tylko v6 :twisted:
[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-03-25, 09:24 ]
Jeszcze raz zdublujesz post i dostaniesz ostrzeżenie :>>>
A ja poleciłbym jakiś egzemplarz z silnikiem 8v, najlepiej 2.0 szkoda, że nie ma klimy, ale kozacki egzemplarz. Jeśli chciałbyś wersję po liftingu pozostają Ci 1.7 i 1.8, swoją drogą ten najmniejszy też daję radę;). Jeśli czytałeś forum, to zauważyłeś, że nie wiele jest postów o problemach z tymi silnikami. Zdarzają się rzadko uszkodzenia uszczelki pod głowicą, ale głównie z powodu przegrzania. Jednym słowem silniki trwałe i niezawodne, a przy tym silne.Cytat:
Witam planuje kupić Alfe Romeo 155 tak do 7000-8000 zl i tu moje pytanie a raczej prośba o porade czy w tej cenie dostanę cos dobrego, jaką najlepiej kupić (który z silników jest najkorzystniejszy itp.) , na co zwrócic uwagę, czy ewentualne naprawy są drogie itp. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdro
Jakiś czas temu była do sprzedania w Poznaniu czarna 155, ta na zdjęciach, długo nie mogła znaleźć właściciela. Może któryś z klubowiczów ją przygarnął i się nie przyznał?? :>>>
szkoda, ze w 155 nie montowali V6 tego ze 156 ;]
posluchaj sie andrzeja on wie co mowi ,a gada ze jedynie sluszny jest v6 :D
Bo ja wiem czy taka szkoda ;//Cytat:
Napisał fabian
O taki motor mi chodzi . Alfę oglądałem na żywo naprawdę w dobrym stanie
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-C4181028.html
Ja swoją 164 kupiłem za 5 tyś z 3.0 V6 12V. Dołożyłem 2 tyś na gaz sekwencyjny, który montowałem sam z kumplem a zaprzyjaźniony warsztat wystawił tylko FV do rejestracji.
Wszyscy boją się 164 ale nie wiem naprawdę czego.... z częściami nie mam problemu, awaryjność, jaka awaryjność ????
Wszyscy posiadacze 164 Ci powiedzą, że nie ma lepszego modelu <papa>
Dzieki za wszystkie podpowiedzi. Chyba będę szykał jakies 1.7 lub 1.8 bo po ostanim wypadku to mi część zniżek zabiorą a za 2.5 to już trochę zabulę.