-
...
Szukam V6 (sam dźwięk sześciu baniaków... coś wspaniałego), ale niestety albo stan tragiczny, albo cena przerastająca moje możliwości. Oglądałem nawet 2,5 V6 w Warszawie:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C18936851.html
Na początku gość chciał 15 tyś ,teraz zszedł do 13 tyś. Ładne auto, ale kontrolka ładowania zaświeciła się podczas jazdy próbnej (może akurat pech i coś w tym momencie się zepsuło), jeden z tłumików dziurawy (gość mówi, że taką kupił i to taki sportowy wydech... :)), nie działają kontrolki kierunków. Najgorsza kwestia ładowania.
---------- Post added at 10:16 ---------- Previous post was at 10:12 ----------
Powiedzcie mi jak wygląda kwestia opłat za auto z Austrii i co sądzicie o pierwszej aukcji - 2.0 TS czarna.
-
Jak juz tak sie upierasz ze TS Cie usatysfakcjonuje (po V6) hehee to oplaty wygladaja jak z innych krajow. Masz pojmnosc do 2.0 czyli nizsza akcyza 3.1% jak dobrze pamietam.
-
Dokladnie jak kolega mowi... Co do auta ze zdjec... Warsztat w tle ciekawie wygladajacy, brak wpisanego kodu ICS i oile dobrze widze swieci sie poduszka ale to czesty probilem w tych autach. Odzyskanie kodu w ASO jesli sie dobrze orientuje 300 zl chyba ze uda ci sie trafic na model ICS do ktorego sa kalkulatory. Aaa no i brak dywanikow swiadczy pewnie o duzym przbiegu i handlarz nie zadal sobie trudu zeby nawet kupic jakies podrobki.
-
Nie no z karta kodow nie jest tak zle. Do odtworzenia za bardziej przyziemne kwoty. Chyba do 100zl. Nie pamietam dobrze ale bylo o tym na forum. Z reszta przekrec do ASO.
-
Mi sie obilo o uszy ze 300 ale to tez gdzies kiedys tylko wyczytalem wiec oczywiscie moge sie mylic.
-
...
Znalazłem nowe ogłoszenie. Jakie wasze rady???
Link:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-5...C20103217.html
-
Obejrzeć :D
Wygląda ok. Nie oblatuj jej z czujnikiem lakieru bo tył był składany. Ale chyba nie oczekujesz od tak starego auta że będzie miał oryginalny lakier..... Tylko masz kaaaawał drogi żeby obejrzeć. A na szczerość sprzedawcy nie licz bo to handlarz.
-
.....
dlaczego uważasz, że tył był malowany...? po czym to poznajesz?
-
Z przodu masz stary znaczek, z tylu nowiutki... chyba dlatego kolega tak podejrzewa. Ale to tak jak mowi nie oczekuj 10 letniego idealu tej klasy za te pieniadze. Moim zdaniem, przebieg jest krecony bo jak w alfach 147, 156 nakladki pedalow sie scieraly bardzo szybko tak w 166 juz raczej ciezej. Zwroc uwage na sprzeglo. Moim zdaniem to auto nie ma chyba 150 tys przelotu... ale jedno podpiecie pod kompa i wszystko wiesz. Poza tym jesli nic nie pisze o oplatach to musisz sobie do ceny doliczyc te ~3000zl. A z ciekawostek to nie wiedzialem ze wersje 2.5 nie maja wylaczenia kntroli trakcji... JTD maja kolo lewarka zmiany biegow przycisk TCS OFF, 3.0 maja ASR OFF (bo w roznych silnikach byl inny system kontroli trakcji) a tutaj mamy tylko klawisze STR, otwieranie wlewu paliwa i jeden pusty. Czlowiek sie cale zycie uczy :))
EDIT:
Z nudow poogladalem allegro i jednak ten egzemplarz jest bez wylacznika kontroli trakcji... W aucie ponizej jest juz "normalnie" od lewej otwieranie wlewu paliwa dalej ASR OFF i STR ON... Dziwne :)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-5...C20020982.html
P.S marek230482 Ty masz ASR czy TCS? Bo przegladajac aukcje natknelem sie na TB z TCS... Czyzby ASR byl tylko w 2.5 i 3.0?
-
Ja mam TCS.
Znaczek to jedno a drugie ze klapa tylna ma wieksza szczeline po lewej a mniejsza po prawej. Z fabryki tak nie zeszlo. Ale tak jak pisze. Fajna.