Witam adasco trafił w 10 z tym wackiem ma 100% racji niech kolega jedzie do tego mechanika i mu tak doradzi :lol: <hello>
Printable View
Witam adasco trafił w 10 z tym wackiem ma 100% racji niech kolega jedzie do tego mechanika i mu tak doradzi :lol: <hello>
Ad1- Dobre pytanie na odległość nikt ci nie powie co to za dźwięk, skoro go nie słyszał...
Ad2- zawieszenie jest jak najbardziej dobre ,a jego trwałość nie odbiega od wielowahaczowych zawieszeń innych producentów (np. audi) trzeba tylko pamiętac że to zawieszenie twarde raczej sportowego auta, a nie terenowe
Ad3- Wariator - można jeździć z uszkodzonym wariatorem ale osiągi będa gorsze. Stukający wariator nmasuwa pytanie kiedy był zmieniany rozrząd, bo podczas wymiany rozrządu wariator tez powinien byc zmieniony
Ad4- Tak się sprawdza drożność odmy w silnikach VW, a w 16 zaworowym TSie po odkręceniu olej bedzie chlapał bo go wałki rozbryzguja i o niczym to nie świadczy.
a tak na marginesie to ciekawy ten przebieg 88000 jak na 99 rok.nic cię tu kolego nie zastanawia?
Może odpadła aluminiowa osona nad wydechem i wpada w rezonans wydając buczenie.U mnie tak było.Co do mechanika, może chodziło mu o to że wlewem nie powinien sadzić dym z komory spalania, ktory ze sobą wydmuchuje krople oleju.Jeśli jest taki przedmuch to świadczy o awari.
Nie mam Książkę, sprawdzałem w serwisie, w którym była serwisowana. Jeździł nią Pan 37 rocznik od nowości.Cytat:
Napisał kasbak
Dzięki za odpowiedzi. Logan MCV powiadacie, śiechu warte....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sie usmialem...i zalamalem, bo wychodzi na to, ze w temprze silnik do remontu :lol: wychodzina to, ze jest w fatalnym stanie, bo reka od oleju cala brudna :PCytat:
Napisał przemo_156
Jeden szczegol, ze zaraz pod korkiem kreci sie tam walek rozrzadu... :roll: :mrgreen:
Zmien mechanika, bo Cie wykonczy nerwowo i finansowo :wink:
jeszcze jedno pytanie:
Czy wariator o numerze 55202772 jest odpowiedni do 156-stki?? Czy może były jakieś nowsze wydania.
Dzięki za info.
odpowie ktos??