Kosiar, uderz do Stikera bo ma na sprzedaż 33 w dość dobrym stanie technicznym i rzadko spotykanym silnikiem 1.7 boxer. Stoi u nas pod domem, więc widok z okna niezapomniany :mrgreen: ale szkoda by się marnowała.
Printable View
Kosiar, uderz do Stikera bo ma na sprzedaż 33 w dość dobrym stanie technicznym i rzadko spotykanym silnikiem 1.7 boxer. Stoi u nas pod domem, więc widok z okna niezapomniany :mrgreen: ale szkoda by się marnowała.
Masz na myśli bx 16-tkę?Cytat:
Napisał Kate
ta o której mówisz była jak najbardziej warta tych pieniedzy, włascicielem jest mój kolega, który zajmuje sie tylko modelem 33. Kupuje, odnawia, sprzedaje i tak w kółko, a oferty jakie dostawał na allegro z tamtego ogłoszenia to były śmieszne, wiec stwierdził że jej nie sprzeda i auto pozostaje u niego. Ja oceniam te auto na celujacy z plusem, maże o tym żeby moja 33 tez w koncu miała stan taki jak ma jego 33 1,7 16v QV.Cytat:
Napisał DaniioDTB
i jesli szukac 33 to tylko zagranica, a w niemczech jest bardzo dużo zadbanych sztuk, ceny tez sa czasem bardzo atrakcyjne bo niektórzy nie wiedza co posiadaja :)
jednak miałem nosa co do tej czarnej o której pisałem czyli naprawdę rzadki egzemplarz PL drogach.
Szkoda że u nas 33 tak słabo stoją,może gdyby były droższe to ludzie by bardziej dbali a nie traktowali je jak poloneza(w naszej np zamiast oryginalnego tłumika był odpowiednik do FSO,zamiast listwy pod lampą kawałek gumy:/ a podsufitka do dzisiaj jest w kiepskim stanie bo ciężko mi taka znaleźć). Spójrzmy np. ile kosztują CRX,sporo kasy a wcale nie uważam by dawały więcej frajdy z jazdy niż zadbana 33
O tej mowa? :Cytat:
Napisał Strzala_1
Widzę, że wszyscy znają Roberta z Wawy :mrgreen: i jego samochody.Cytat:
Napisał williamdrake
Jednak nie wiem czy widzieliście ją wewnątrz :P , fakt faktem jak ostatnio ją widziałem zewnętrznie wyglądała świetnie no i silnik pracował super
Mam do sprzedania a właściwie to mój znajomy ma a u mnie pod domem tylko stoi wspomniana kilka postów wcześniej przez Kate alfa 33 1.7 107 konna sztuka. Auto to było kiedyś (i to dość niedawno moją własnością więc wiem o niej sporo) Co do auta raczej z tego co widziałem nie bita 2lata temu ściągana z Niemiec, korozja przy wlewie paliwa i w dwóch miejscach na podłodze ,silnik pracuje bardzo ładnie skrzynia sprawna (dwójka też ;) i nic nie zgrzyta :) ) zawieszenie ok . srodek nie za czysty ale nie jest zniszczony , jakieś 4 tyś km wymieniony olej,filtry,pompa wody, kable, swiece łożyska z tyłu itp 2 nowe opony zimowe co prawda bieżnikowane z mardgumu ale nowe ;) Kolega po 2 miesiącach jazdy stwierdził że woli japońca z gazem (ja nie wnikam w to dokładnie przecież są ludzie co lubią golfy a ten np lubi i mu się podoba stary Nissan primera jego wybór chodź z drugiej strony szkoda mi kolegi ;) ) Wiem że alfa jest do sprzedania za 2500zł (powinno coś się z tego urwać ) ale od miesiąca czy nawet już dwóch nie wystawił kumpel żadnego ogłoszenia na to auto Czekałem cierpliwie ,przepalałem co jakiś czas i myślałem że ją wezmę dla siebie ale mam w tej chwili zbyt wiele aut a trochę szkoda żeby stała i się marnowała Jak ktoś jest zainteresowany proszę do mnie dzwonić szczerze powiem wszystko co wiem o tym samochodzie (nie jest to moje alfa i nie mam po co ukrywać jej wad) aha rocznik 91 zielony metalik ,wspomaganie,el.szyby,centralny z pilotem ,hak , oc opłacone badania tech. się kończą albo już skończyły nie pamiętam dokładnie auto stoi w Czeladzi
tel 505458844
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2008/03/51.jpg
zdjęcie jest z zeszłego roku z ogłoszenia z którego kupiłem ten samochód ale raczej żadnej istotnej zmianie od tamtej pory nie uległ
Sam nawet myślałem nad tą :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4173957
Jedynie biedna jest no i motor 1.5 ale blacharka nienaganna to więcej aniżeli poowa sukcesu...
Fakt blacharka nienaganna w 33 to ważne a tak na marginesie jak czytam w ogłoszeniu "nienaganna,idealna,bezwypadkowa" to zaraz mi się przypomina jak ostatnio szukaliśmy alfy 147 też każda była idealna i bezwypadkowa w ogłoszeniu ;) Ciekawe czy jak się okaże na miejscu że jest nie tak nienaganna to czy nie będzie hasła od sprzedającego "... no panie idealna jak na ten rocznik....." ;) albo ".....panie jak na alfe to ona jest nienaganna...." :)
stiker, albo tak jak miły pan z Olkusza.... no jak dla mnie bezwypadkowa bo przy mnie wypadku nie miała i malowana też nie była :wink: