Ten temat chyba udziela wyczerpującej odpowiedzi na Twoje pytania:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...eck_radiu.html
Bez kabla i komputera sie chyba nie obejdzie.
Printable View
Ten temat chyba udziela wyczerpującej odpowiedzi na Twoje pytania:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...eck_radiu.html
Bez kabla i komputera sie chyba nie obejdzie.
tez tak mysle. pytanie tylko czy jest w krakowie ktos kto moglby mi to zrobic?
proponuje skierowac sie na forum regionalne :)
Kilka dodatkowych faktów i pytań. Po pierwsze mam radio z czarną ramką wokół wyświetlacza i nie wiem czy nie jest z wersji po lifcie. Po 2 czy radio do systemu bose czym się różni? Po 2 czy radio z wersji po lifcie jest inne niż to które było montowane wcześniej. I najważniejsze czy da się je podłączyć do wersji przed liftem?
z tego co zauwazylem, to nie ma reguly co do radia, ale raczej napewno nie jest to orginalne radio od twojego samochodu. moze byc nawet z alfy gt :) dzialac bedzie napewnom(po zrobieniu osiowania)
osiowanie nic nie dało ale przynajmniej już wiem dlaczego. okazało się, że poprzedni właściciel zamiast kupić kostkę przejściową z oryginalnego podłączenia w alfie na zwykłe iso do innego radia po prostu uciął kable założył nowe kostki które oczywiście pasują też do alfoskiego radia i stąd problem. w podłączonych kostkach nie ma podpiętej linii can a dopiero dzisiaj odkryłem że trzy odcięte i niepodłączone kabelki są bardzo ładnie zaizolowane i wsadzone w oryginalny alfoski oplot tak że nie było ich widać. teraz potrzebuje tylko dowiedzieć się jak powinno być podłączone i mam nadzieje że będzie śmigało.
czy ktoś może wie który kolor kabelka podłączyć do którego pinu w radiu?
Zrób zdjęcie tego co miałeś i tego, co chcesz wstawić.
sprawa już załatwiona. miałem podpiętą kostkę iso przerobioną do zwykłego radia a chciałem podpiąć fabryczne. chodziło mi głównie o to jakie kolory ma linia can A i can B w oryginalnej instalacji. Jak kiedyś jeszcze wyciągnę radio to sprawdzę to i napisze może ktoś kiedyś będzie szukał.
Mam właśnie z tym problem i widziałem ze w kostce były zamieniane kable chyba tylko kabel can A możwesz podać kolory tych kabli?