jesli bród był na tej kryzie to znaczy ze cos sie dzieje z pompa wys cisnienia, krócem który zaznaczyłes paliwo dostaje sie na rail, a wiec jest juz po przejsciu przez filtr,
w takim razie zanieczyszczenie powstało w pompie wys cis.
Printable View
jesli bród był na tej kryzie to znaczy ze cos sie dzieje z pompa wys cisnienia, krócem który zaznaczyłes paliwo dostaje sie na rail, a wiec jest juz po przejsciu przez filtr,
w takim razie zanieczyszczenie powstało w pompie wys cis.
Witam kolegów. Niestety tez mam problem od piatku z moja Alfką 156 1.9 jtd 105km przebieg 300 000 :).
A mianowicie w piaterk rano odpaliłem chodzi wszystko git, ruszam zdechła i juz nie odpaliła. piłowałem wiele razy i nic, wziałem na pych odpaliła! :) juz zajarka ze jedsziemy :)dałem mu na oroty wszytsko ładnie pieknie pochodziła sobie jeszcze z 10 sekund na wolnych obrotach, no to ruszam:) i co i dupa zdechł i juz potem na hol nic nie dało. A teraz do sedna podejrzewam pompe wtryskową, a mianowicie jest taki motyw: wyczyściłem tez tą tarczke co pisaliście wcześniej w tym temacie.
Ale teraz mam pytanie skoro juz mialem przewodzik paliwowy odkrecony to chcialem zobaczyc jak idzie paliwo z pompyi teraz tak, przekrecem na zapłon i pompa paliwowa z baku pcha paliwo jak głupia po chwili ustaje wiec wtedy go troche pokrece i juz nic nie leci...
Prosze o jakąs sugestie jesli ktos sie zna na tym a widzialem czytajac ze niektórzy maja pojecie :) dzieki i czekam na odpowiedzi. Pozdrowienia :)
---------- Post added at 14:18 ---------- Previous post was at 14:14 ----------
dla sprstowania zeby uniknac pytan pomylilem sie z pospiechu \, chodzi mi oczywiscie o pompe wysokiego ciśnienia :) i przepraszam za literówki :)
Wykręć regulator ciśnienia i sprawdź czy stamtąd leci gdy kręcisz, jeśli tak, to jego wina. Być może wystarczy go przeczyścić tylko
ok sprawdze a jutro jade na komputer jak nie pomoże i bede pisał dalej :)
ok sprawa wygląda następująco :)
jak mi odpisaliście chciałem wykrecic ten regulator ciśnienia ale poległem bo w jednej śrubie sie smyknal klucz a druga jest dojebana tak samo wiec go nie wyktrecilem, po drugie nastepnego dnia holowalem sie na komputer i mowie sobie a co tam sprawdze czy odpali dalem 4bieg i po jakis 50metrach odpalił :) zjechałem na bok zgasilem i juz odpalał. Ale zaczely sie na stale palic wtryski. ok i tak pojechalem na kompa i tu w chuj bledow ok skasowano je i cisneinei z pompy z baku ok z cisnieniowej ok czujniki polozenia walu niby ok ale brak synchronizacji (wczesniej pytalem czy powinna lecec waha jak sie kreci rozrusznikiem z pompy na listwe?? i mi poradziliscie zeby wykrecic regulator, ale jezeli jest walniety czujnik połozenia walu to odetnie paliwo...). wroclem do domu juz sam ciagle odpalal wszystko si na drugi dzien dupa juz nie odpala. Jedziemy na komputer zdjaem klapke rozrządu zeby obejrzec czujnik połozenia walka rozrządu wszystko ok zbadal go koleś bardzo dokładnie i był ok wiec wymienilem czujnik polozenia walu korbowego i nic to nie dalo. i teraz czekam na pompe paliwa ktora jest w baku bo zdazylo ise ze zaczela sporadycznie podawac paliwo. Kolesie mowia ze to moze byc przyczyna jutro sie okaze moim zdaniem nie ale mam nadzieje ze tak :) Sory za błedy jestem po kilku dębowych :) pozdrawiam
---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:43 ----------
aha koledzy przypomniało mi sie cos w innym poscie czytałem ze koles mial podobne problemy i mechanik mu wymienil koło od rozrządu bo inny mechanik przy wymianie rozrzadu wygial jakas blaszke od koła z ktorej czyta czujnik... Niestety tam nic takiego nie ma:) wiec nie dajcie sie oszukac jak juz to mozna wymienic czujnik w ktorym jest blaszka. Pozdrawiam
---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:55 ----------
aha i najwazniejsze nie da sie uszkoadzic czujnika niechcacy przy wymianie samego paska bo jest on schowanyza kołem rozrządu. pozdrawiam
Kolego, a czy jak włączysz tylko zapłon, to leci Ci paliwo z filtra? Bo może niepotrzebnie tę pompkę wymieniasz...
No właśnie raz leci raz nie, a z racji jej przebiegu moze juz sie konczy i daje za mało po prostu, a ewentualnie jak sie czyści taki regulato jak juz by mi sie udało go wykrecic?? :)
Błąd synchronizacji to uszkodzony czujnik położenia kątowego wałka rozrządu
Aha, czyli z tego co piszesz to może być wina pompy. A jak włączysz zapłon, to ją słyszysz? Sprawdzałeś filtr paliwa? Może on po prostu jest zasyfiony i stąd biorą się Twoje problemy