-
Ja założyłem Hidy bez poziomowania do zwykłych reflektorów i efekt był praktycznie żaden oprócz tego, że barwa światła jest inna. Po miesiącu wywaliłem i kupiłem nowe reflektory Depo i dobre żarówki.. Może nie są jakiejś super jakości ale poprawa świecenia jest znaczna. Dużo lepsza niż przy Hid'ach ze starymi reflektorami.
-
dlatego własnie konieczna jest regeneracja odbłyśnika. Jak jeszcze nie wyrzuciłem to zrobie fotkę i wrzucę jak wyglądaja odlyśniki soczewek w oryginalnych lampach po tylu latach
-
Za dwa tyg jade na urlop, musze zdazyc chociaz zregenerowac odblysniki.
-
to sie nie pal bo przy rozbieraniu lampy trzeba bardzo uważać :) i delikatnie z nią obchodzić bo mi jeden klosz poszedł....
-
W HGT wystarczyla suszarka do rozklejenia. Mam nadzieje ze tu tez :)
-
Ja próbowałem opalarką i poszedł klosz :d drugi później grzał sie w w piekarniku na 160st przez 20 min ( bez termoobiegu) i w miarę poszło. Mi sie nie udało "humanitarnie" do tego podejść jak już plastik obudowy był miękki odgiąłem górny kołnierz zachodzący na szkło i tam dopiero włożyłem śrubokręt i podważyłem szkło tak jakby od środka. Jak cos to pisz dokładniej opisze Ci o co chodzi albo jakieś foty wkleję.
-
Czytalem o tym piekarniku ale tak normalnie caly leflektor grzejesz? Nie stopi sie albo nie odksztalci plastik? Podeslij mi foto: marek230482@wp.pl
-
Ja to patentowałem z tym piekarnikiem, działa ok, grzeje równomiernie i dość powoli, no i jest kontrola nad temperaturą :). Tylko te 160 stopni to może trochę za dużo, ja ustawiałem poniżej 100st, wtedy na pewno krzywdy nie zrobi, wystarczy potrzymać z 15 minut i obserwować kiedy zacznie płynąć ten czarny klej. Zresztą, tutaj wszystko opisałem:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...przednich.html
Robiłem też w motocyklu opalarką i dało radę ale było mniej wygodnie i gdzieniegdzie przegrzałem plastik, tak że bardziej polecam piekarnik :).
-
Ja u siebie do soczewek założyłem Hid-y i powiem że świeci lepiej ,ale na kolana nie rzuca! Regeneracja soczewek się kłania i jest ważnym elementem tej układanki jak się chce mieć efekt bardzo dobry!
-
Dobra, to musze przyatakowac te lampy w weekend. Moze nawet nie bedzie trzeba odblysnikow regenerowac. Potem zobacze czy nadal po przesiadce z ksenonow bede mial ciemnosc w alfie.... :D