do wymiany cewka jedź do elektryka ,,,poszukaj na allegro może coś,,,
Printable View
do wymiany cewka jedź do elektryka ,,,poszukaj na allegro może coś,,,
Pogrzebałem jeszcze i wydawało mi się niemożliwe ,że cewka w połowie działa przecież ma 1 zwój ? i okazało się ,że kable trzeba było przesunąć środki i działają... przyczyna chyba świece ... bo cale zaje ... syfem :P ,auto szarpie jak nie naciskam na gaz :P
Po wczorajszym czyszczeniu okazało się,że świece byly przyczyną tego, iż samochód szarpie jak puszczę nogę z gazu ... świece wyczyszczone problem zniknąl :p na razie oznak zamulenia ... nie widać więc może będzie git :)
Kolego jak sprawdzałeś ceweczki ??
a sprawdzałem i wychodzi na to , że auto pali jak chce śmierdzi strasznie benzyną w środku dodam iż katalizatora nie ma ,ale przecież od kata do końca tłumika wszystko czyste i nowe więc w czym może leżeć problem ?? może to być jakaś uszczelka ?? pod silnikiem ? bo strasznie terkocze jak maluch ... :P
nie wiem czy nie jakieś małe ASO się kłania, sam się przekonałem że TS to nie do obsłużenia może być patent dla garażowca;p sam muszę jechać do ASO z szarpaniem i brakiem mocy ALE PYTAM CIEBIE JAK DOKONAŁEŚ TEGO SPRAWDZENIA CEWEK ???
cewki miały mierzony odpowiedni dla nich opór pytaj każdego elektryka :P nawet z sep .. :)
jak silnik pracuje równo a ma muła to: wymiana kabli + kapturków pod cewką nad dużymi świecami (Sentech). Cewki na oko: jak spuchnięta to do wymiany. pamiętajcie że są 2 rodzaje wtyczek: owalne i prostokątne:)
Wlaśnie nie pracuje równo , bo nim rzuca strasznie ... na boki w sumie tak jakby na 1 gar nie chodzil :(
otwórz- zobacz- oceń- wymień. Kable co 3-4 lata cewki jak trzeba.