Tak, są 16" i 17"
Printable View
Tristary i Toory też wygląda bosko w 147 tyle,że Toora o ile dobrze się orientuje 16' nie wyrwiesz
Cena opon nie jest najważniejsza. Nie kupuje ich się na jeden sezon - więc można trochę zainwestować. Toory jeśli mowa o takich ze 147 TI bywały na allegro 16" przy czym to były chyba podróbki z tego co pamiętam.
Tristarow nie ma 16'', sa tylko 17''. Pisza Toory co macie na mysli? Bo wewnatrz tristarow (tam gdzie jest podane ET) mam wytloczone logo Toora. Z tego co sie orientuje to firma produkujaca felgi...
a ja tam smigam na profilu 50 i jestem zadowolony. Auto dobrze wygląda, a 45 to troche za mało na nasze drogi.
Witam. Planuję zukup Alfy 147 i założenie właśnie felg 17''. Przeglądałem na Allegro sprężyny głównie firmy Eibach i przy większości jest informacja o obniżeniu samochodu o 30mm, są też 40mm. Nigdy wcześniej nie wymieniałem sprężyn i nie wiem jaka wartość będzie odpowiednia, żeby też nie przesadzić. O ile mm Ty obniżyłeś ? Rozumiem, że mam unikać sportowych sprężyn, jeśli nie chcę usztywnić auta ?
Pozdr.
jak chcesz tylko nieco niżej to 30 starczy
ale :
najpierw kup autko
potem zobacz jak wygląda i jak się jeździ na 17"
potem dopiero ewentualna decyzja o obniżaniu
Dzięki.
Oglądałem 147 na 17'' z seryjnymi sprężynami - nie wchodzi w grę :)
no to -30 i już
-40 to już by wypadało i amortyzatory zmienić i będzie nisko i pewnie twardo