-
silnik tak czy tak do remontu kapitalnego...
wał do wymiany i korby do owalizacji (korby jak ktoś robi remont to i tak trzeba sprawdzić pod kątem owalizacji - biada temu co nie sprawdza... i nie doważa)..
tutaj
http://www.forum.alfaholicy.org/33_1...eo_164_q4.html
możesz poczytać o postępach prac.. niebawem nowe fotki ..
-
no nie . ale sie wkurw.. kolejna alfa nie jedzie. ja tak mialem z z pierwszym silnikiem w mojej 164 ... jechalem na 3 biegu wolno i zredukowalem do 2 dalem gazu i cisza ... nie wiem czy panewke mi zlapalo ale rozrzad mi przeskoczyl mimo lancucha... od tamtej pory naciagam lancuch i nie jezdze po nizej 2000obr
-
w TS jak jest mniej niż 2000 to nie ma czego szukać :D ja tam moją kręcę od 2.5 do 3.5 - 4 .. i zmiana biegu.. pali mało i jest fajniej .. no oczywiście, żeby była jasność - czerwone pole widzi i to nawet dosyć często :D
-
Panocki..... jutro sie okaże co się stało, bedziemy rozbierać....
a tak BTW - jakby to była panewka to ma ktos może na sprzedaż wał do 3.0 w dobrym stanie ????
-
-
na razie sprawdzony rozrząd (OK) i rozrusznik (OK). Jutro wyjmują silnik i sprawdzą dół.... cos czuję że to panewki na wale :/
-
Jaki tam miałeś przebieg ? Ja dziś rozmawiałem z Nagórskim, w TB remoncik około 6000zł, kiedyś powiedział jak rozmawialiśmy o panewkach, że żeby się obróciła trzeba naprawdę nie pilnować oleju itp - ale od każdej reguły są wyjątki.
Gdzie robisz auto ?
-
przebieg 191 tys..... autko stoi na 17 stycznia.
-
-
jeszcze nie zabrali sie... beda wyjmowac silnik i czekaja na rozluznienie terminow :/