No ja też tylko na wolnych obrotach i generalnie przy kręceniu na parkingu. Bo w czasie jazdy to tego nie czuję.
Printable View
No ja też tylko na wolnych obrotach i generalnie przy kręceniu na parkingu. Bo w czasie jazdy to tego nie czuję.
zmieńcie płyn i zbiorniczek od wspomagania u mnie gumowanie ustało po wymianie. a od czasu do czasu przy hamowaniu+skręt coś tam sobie "pyknie" póki co magiel działa jak się sypnie to będę się martwić, btw. z tym "pykaniem' zrobiłem 4tyś km po krętych chorwackich drogach i wszystko cacy :)
z tego co pamiętam to coś koło 500pln ale musiałbym poszukać fakturę. w skład wchodzi zbiorniczek (coś koło 100pln) płyn i robocizna która oczywiście jak to w ASO jest najdroższa :)
Ponowię pytanie.. sworznie są wymienialne, czy po fiatowsku całe wahacze wymieniamy ?
Z tego co widzę na Allegro, to w ostatnich miesiącach ceny górnych mocno spadły (albo pojawiły się zamienniki), więc myślę że nie ma co kombinować z wymianą samych sworzni w górnych (oryginały są już w cenie ok. 300 zł, a TRW nawet poniżej 300 zł za sztukę).
Natomiast dolne są odpowiednio droższe, ale widzę że są dostępne same tulejki, stąd można wnioskować że się da...;)
Wczorajsza diagnoza,tuleja wahacz dół ,sworzeń wahacz góra,jak się domyślam muszę zakupić cały whacz górny,czy się mylę?.
Konkretnie "chrupią" mi elementy zaznaczone na czerwono OBRAZEK.
Jaką nazwę ma zaznaczona tuleja w wahaczu dolnym,przednia,mała,środkowa?,muszę wiedzieć czego szukać:)
Na allegro "tuleja wachacz przód amortyzator" lub "tuleja wachacz przód małą".
TRW robi pierwszy montaż dla Alfy. Ale trzeba trafić część z wypukłym numerem alfowskim. Te bez lub ze zeszlifowanym to kupa.
@jarekgorka
Nie wiem czy ktoś znajdzie tuleje do waCHaczy? ;)
@Mariusz AutoDS
Dolny swożeń niewymienialny na 100%. Górny pewnie też nie, ale tego już nie wiem na stówę.