Do wiosny to mogę zjeździć kilka- kilkanaście miejsc i obejrzec albo kilka - kilkanaście TS-ów albo Diesli. Więc już teraz warto się zdecydować co w danym budżecie powinienem poszukiwać :-)
Printable View
Do wiosny to mogę zjeździć kilka- kilkanaście miejsc i obejrzec albo kilka - kilkanaście TS-ów albo Diesli. Więc już teraz warto się zdecydować co w danym budżecie powinienem poszukiwać :-)
Albo pobić pianę przez pół roku na forum, dopytując się o różne szczegóły dotyczące modeli i na koniec się okaże, że z budżetu 8000 PLN zrobiło się 20000 PLN i diametralnie zmienił się obszar poszukiwań. Albo pieniądze gdzieś wsiąknęły i nie ma za co kupić. To są sytuacje spotykane częściej, niż się wydaje. Jak chcesz kupić coś na wiosnę - zacznij pytać wiosną, bo to, czego się dowiesz na forum, a to, co zastaniesz w danym miejscu oglądając dane auto, to są rzeczy zupełnie od siebie niezależne - i o ile rozumiem pytanie o sens zakupu auta jako takiego, to ocenianie konkretnych egzemplarzy jest w tej sytuacji bez sensu.
Masz rację Tomek, ale pamiętaj jeszcze że poruszone tutaj tematy zostaną do przeczytania i przyszłemu nabywcy, czy komuś kto teraz chce kupić mogą się przydać.
Tak czy inaczej, do zagadania na wiosnę.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
Ja myślę, że lepiej kupić auto tańsze i doinwestować niż droższe, w które i tak trzeba będzie włożyć jakąś sumę...
Wiem, że 156-tki z JTD trafiają się w b.niskich cenach. Nie zawsze są to 'padaki'. Za 8000zł spokojnie kupisz coś przyzwoitego z ~2000.
Dziękuję za informację, właśnie czegoś takiego oczkiwałem od wypowiedzi.
Odświeżę.
A czy po roku coś się zmieniło?
Mam do dyspozycji do 8000zł, Czy da radę kupić w miarę przyzwoitą 156 SW w dieslu? Z rozsądnym zawieszeniem i co najważniejsze sprawnym sprzęgłem.
Warunek - klima.
Czy to bedzie 105 czy 115KM to już mniejsza o to. Choć wiadomo co lepiej;)
Jakieś pierdoły typu mała obcierka na zderzaku czy niekoniecznie perfekcyjne felgi nie grają roli.
Aby rudej nie miala;)
Jakby ktoś coś gdzieś słyszał to poszukuje.
ja z ciekawosci tez bym sie podpial zamaist zaczynac nowy temat :) ten sam budzet, z tym ze w gre wchodzi 156 benz 1.8 lub 2.0
Myślę, że benzynke bedzie łatwiej znaleźć.
i diesla i benzynkę się znajdzie :)
Ja powiem szczerze, że śledzę to forum już troszkę czasu i czytam podobne posty..
W oczy rzuca się często swego rodzaju różnica w ocenie sytuacji. Mam na myśli to, że oglądając allegro - patrzę na alfy 166 i najdroższa w dieslu kosztuje w granicach 10 - 12 tys złotych ale mnóstwo jest o wiele tańszych - na pewno wiele z nich wymaga inwestycji większych (to te za 5000 +) myślę, że samochód jezdny do inwestycji zaczyna się od tych 8000zł - bo skoro innych nie ma to jak - same złomy są sprzedawane?
Tak samo jest w przypadku 156 w dieslu - na tym forum jest bardzo wiele osób, które kupiło samochód nawet taniej jak te 8 tys zł i jeżdżą, są zadowoleni - czyli można?
Oczywiście jestem zwolennikiem szukania jak najlepszych sztuk, co najwyżej po lekkich stłuczkach ale dobrze naprawionych i bez oszczędzania na eksploatacji, a takiego samochodu właściciel nie odda za darmo.
Sam przymierzam się do zakupu i oglądałem już 2 sztuki, które były w złym stanie - ale oglądałem je bo były blisko mnie - cenowo były bardzo tanie - pojechałem raczej z ciekawości niż z myślą o zakupie - tak więc powiem z mikro doświadczenia, ze za 5000zł są 156 w jtd ale w dość kiepskim stanie, mówię o blachach bo wnętrze i silnik były całkiem niezłe..zawias nie wiem bo nie jeździłem. Samochody były powypadkowe i słabo naprawione, w tym jeden strasznie skumał się z korozją w miejscu po dzwonie także z miejsca po obejrzeniu już wiedziałem, ze nie kupię..
Zmierzam po prostu do tego, że każe się ludziom szukać droższych aut - ale np nie ma takich na rynku :D mówię patrząc po allegro (otomoto itp) - takie 156 z początku produkcji 1999 - 2001 kosztuje max 10 tys zł więc te 8 to jeszcze nie jest tragedia i coś można znaleźć po dłuższych poszukiwaniach. ( co do zakupu bo czy kogoś stać na eksploatację to już jest inna bajka)
Ja będę szukał JTD 156 sw lub 166 też jtd - jeżdżę mało ale obecnie mam 3.2 benzynę z Lpg i chcę pojeździć dieselkiem bo chcę mieć jeszcze jedno auto ale terenowe więc jeden smok wystarczy
się rozpisałem ...pozdrawiam