Sam jestem zaskoczony. Po podpięciu do testera okazało się że 3-cia sonda nie daje napięcia.
(nie pokazało wykresu).tzn. wyglądało to tak samo jak rozpiąłem wtyczkę. Czy jest to wina sondy czy może kabel sygnałowy jest gdzieś przetarty?
Printable View
Sam jestem zaskoczony. Po podpięciu do testera okazało się że 3-cia sonda nie daje napięcia.
(nie pokazało wykresu).tzn. wyglądało to tak samo jak rozpiąłem wtyczkę. Czy jest to wina sondy czy może kabel sygnałowy jest gdzieś przetarty?
Jak to nie daje napiecia Przeciez sam pomierzyles napiecia miernikiem i wyszlo ci ze daje w granicach 0,4-0,5 V Czyli tak jak powinno bycCytat:
Napisał emzet156
Przed chwilą zmierzyłem ją jeszcze raz i miernik pokazuje 0.42V. Sam nie wiem co robić bo nie chcę kupować sondy na darmo. Błąd wykasowany więc kontrolka nie świeci.Czy sonda morze się wieszać tzn. czasem dawać napięcie a czasem nie, czy problem tkwi nie w sodzie a w jej połączeniu z ECU. Jeśli tak to jak to sprawdzić bez wymiany sondy?
emzet156,
Polaczenie mozesz sprawdzic wpinajac sie miernikiem poprostu od strony ECU w gniazdo a nie od strony Sondy we wtyke
Wpiąłem się tak jak napisałeś i napięcie wynosi dokładnie tyle samo 0.42V. Poczekam aż błąd powróci i wtedy zmierzę jeszcze raz.
Dziś rano silniczek znów zaświecił! :x . Przed chwilą zmierzyłem sondę i jak zawsze 0.42-0.44V. Pomóżcie bo ja już nie mam pomysłów. Może kupić nową i założyć-może się uda?
Kilka dni temu założyłem nową sondę i nic! po 2 dniach błąd powrócił. Załamuje ręce. Czy może to być przepływka lub przestawiony rozrząd? Dodam że błąd wyskakuje gdy silnik zaczyna łapać ok.85 stopni. :(
Odświeżam temat. Czy te błędy może powodować przepływomierz, lub nieszczelny wydech?
proszę o pomoc?
Jak masz nieszczelny wydech to sonda może źle pracować, a błędy sondy są często pokazywane przy uszkodzonym przepływomierzu
Zapytam także w temacie. Co by oznaczało napiecie sondy 0.60V-O.80V. Tak skacze w programie serwisowym Boscha.Sonada jest nowa uniwersalna NKG.